Home Casa Smart home in pasi simpli. Gadgeturi care pot transforma radical o casa

Smart home in pasi simpli. Gadgeturi care pot transforma radical o casa

1140
0
SHARE

Indiferent de cat de veche este casa in care stai, aceasta poate i usor adusa in secolul XXi cu doar cateva accesorii inteligente si indeajuns de ieftine pentru buzunarul tau.

Nu iti face iluzia ca esti pe undeva pe aproape de conceptele smart home gandite prin laboratoarele gigantilor IT, dar te poti consola cu gandul ca inaintezi pe calea cea buna.

Iata si cateva accesorii pe care le poti cumpara de pe site-uri locale sau straine pentru a-ti face traiul mai confortabil.

Incuietoare  August Smart Lock Pro

August Smart Lock Pro este cea mai sigura metoda de a scapa de grija inchiderii casei ori de cate ori parasesti caminul.

Gadgetul inteligent, care poate fi comandat pe  Amazon, se monteaza la fel de usor ca o incuietoare clasica, dar are darul de a raspunde la comanda de deschidere data prin intermediul telefonului mobil.

August Smart Lock are incluse aplicatiile “door sense” si “auto-lock” care asigura inchiderea automata a usii in urma ta si raporteaza orice eroare in acest sens. La fel de bine, daca un prieten sau o ruda isi anunta vizita la tine acasa si tu nu esti in zona, poti folosi aplicatia de mobil pentru a-i deschide usa si a-l invita sa te astepte.

La fel, incuietoarea smart poate simti prezenta telefonului tau mobil si se va deschide automat. Pana si incidentele de genul bateriei descarcate sau iesirii din casa fara smartphone sunt prevenite cu ajutorul consolei de comanda, care, prin formarea unui cod de cifre, asigura deblocarea usii de intrare in casa. Poate raspunde si la comenzi date asistentilor vocali Siri, Alexa sau Google Assistant.

Philips Hue Go

Nu este doar un gadget ci un adevarat sistem de control al iluminatului in interiorul casei, putand controla pana la 50 de becuri inteligente Philips.

Piesa de baza o reprezintra Bridge-ul, dispozitivul wi-fi prin care vei putea prelua controlul luminilor din casa cu ajutorul smartphone-ului tau.

Ambianta creata este una de senzatie, daca optezi pentru un sistem Hue Go complet, dar poti sa experimentezi placerea schimbarii nuantelor de lumina chiar si cu Philips Hue Starter Kit, o varianta compusa din Bridge si trei becuri.

Treptat, vei putea extinde istemul si vei descoperi noi modalitati de control ale acestuia prin intermediul Apple Homekit sau a telecomenzii universale Logitech Harmony.

Sistemele Philips Hue Go sunt dispionibile in Romania pe mai multe site-uri si in diverse magazine ale retailerilor de electronice.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here