Home Idei Commons Lounge, o idee menita sa nasca o comunitate. Aici toata lumea...

Commons Lounge, o idee menita sa nasca o comunitate. Aici toata lumea e importanta!

49247
0
SHARE

Ce faci cand spatiul de lucru nu mai raspunde nevoii tale de a te simti cat mai liber? Simplu, dai buzna in oras in cautarea unui spatiu de tip coworking. Dar, cand nici variantele gasite dupa cautari asidue nu se dovedesc satisfacatoare e cazul sa iti sufleci manecile si sa iei taurul de coarne.

Cam asa s-a nascut si Commons Lounge, un spatiu in care freelancerii, antreprenorii si corporatistii nelegati de biroul pus la dispozitie de angajator pot sa isi dezvolte linistiti ideile, sa organizeze o intlnire de afaceri intr-un mediu relaxant sau sa isi etaleze virtutile de workaholici fara a starni invidia colegilor.

Noutatea pentru Bucuresti este ca The Commons are program nonstop, ceea ce ajuta in cazul insomniacilor loviti de inspiratie in miez de noapte si care nu gasesc un spatiu adecvat pentru a-si dezvolta ideile. Iar asta este doar unul dintre atuurile pe care Alex Schimmel, co-fondator al The Commons, tine sa le scoata in evidenta.

Rep: Cand  v-ati gandit prima data sa deschideti The Commons si cat timp v-a luat pentru a pune ideile in practica?

Alex Schimmel: Suntem 6 frati si verisori care stam in spatele acestui proiect, iar ideea ne-a venit prima data in urma cu sase luni. Am frecventat mai multe spatii de acest el in diferite tari si nu am fost satisfacuti de oferta pusa la dispozitia celor care doreau un spatiu comun de lucru. Asa am luat decizia sa deschidem noi un astfel de salon in care toata lumea sa se simta in largul sau, impartasind acelasi spatiu si beneficiind de aceleasi servicii.

Rep: Ce era deranjant in organizarea acestor spatii si cat a trebuit sa investiti pentru a genera un business lounge diferit de conceptele intalnite pana acum?

Alex Schimmel: Toate spatiile de coworking frecventate de noi lasau impresia ca persoanele care prefera sa lucreze intr-un sptiu comun sunt oarecum dezavantajate in detrimentul celor care doresc birouri individuale si un spatiu bine definit pe care sa il ocupe. Pentru a transpune in realitatea ideile noastre despre cum ar trebui sa arate un spatiu de coworking a trebuit sa investim 140.000 euro.

Rep: Ce public tintiti acum si la ce se poate astepta o persoana in momentul in care calca pragul lounge-ului?

Alex Schimmel: Vizam indeosebi freeancerii, antreprenorii si tinerii profesionisti din diverse domenii. Tinta noastra a fost sa construim o adevarata comunitate de persoane care gandesc la fel. Nu am amenajat colturi sau sali diferite pentru programatori sau pentru cei din mediul artistic, lucru care asigura si un mix vibrant si extrem de colorat in atmosfera din interior.

Membrii The Commons beneficiaza de acces 24/7 la acest spatiu, au internet de mare viteza, acces la imprimante, sali de conferinte, vestiare, ca si un bar alimentat cu cafea proaspat prajita si macinata, ceaiuri, racoritoare, unele servite si cu discounturi oferite de partenerii nostri.

The Commons Lounge s-a deschis oficial pe 08 noiembrie, iar spatiul are un design cu note familiare, care te imbie sa petreci timpul in mod util, atmosfera fiind una relaxata, numai buna pentru a lucra, a schimba idei cu ceilalti membri sau a purta o discutie de afaceri cu unul dintre parteneri.

Si, cum o initiativa buna merita replicata, Commons Lounge Bucuresti va avea o copie deschisa si in Londra, aceasta fiind urmatoarea tinta asumata de cei sase co-fondatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here