Home Stiri Transparenta totala: Un primar de sector face publica imaginea reala a administratiei...

Transparenta totala: Un primar de sector face publica imaginea reala a administratiei Firea (Fotoreportaj)

1510
0
SHARE

Trebuie sa te numeri printre initiati, ca sa poti deslusi toate fineturile masurilor promovate in ultimul an de administratia PSD din Bucuresti, dar unul dintre alesii locali ai partidului s-a decis brusc sa ia taurul de coarne si sa faca lumina in acest caz.

Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a luat prin surprindere contribuabilii, consilierii locali, ba chiar si cativa subordonati, atunci cand a hotarat sa intinda de-a lungul Caii Vacaresti (pe partea cu Parcul Natural) un gard ornamental lung de 750 metri si scump de 1.657,8 lei/ metru liniar (sursa Digi24.ro).

Investitia a fost contestata de consilierii opozitiei, dar, in ciuda criticilor, adevarul este ca aceasta, prin mesajele afisate pe panouri (vezi foto-galerie), se constituie intr-un  adevarat manual de bune practici in relatia cetatean-administratie publica.

Opozitia jubileaza

Chair daca minoritarii din consiliul local al sectorului 4 au privit cu ochi potrivnici initiativa primarului PSD, ideea lui Baluta reuseste sa  starneasca hohote de ras in randul consilierilor generali ai opozitiei, prin citatele si exemplele afisate la drumul mare:

  • “Nu ai pe cineva? Undeva.. cumva?” -Toma Caragiu
  • “Banii, in lipsa inteligentei, pot deveni periculosi”- Napoleon Hill
  • “Multi indivizi din societatea moderna sunt ca barcagiii: trag la vasle, dar stau cu spatele la viitor” – Henri Coanda
  • “Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine este sa mori prost” – Marin Sorescu

Daca nu ar constitui o ilegalitate, prin lipsa autorizatiei de construire a gardului care obtureaza privelistea dezolanta spre digul lacului Vacaresti, investitia lui Baluta aproape ca ar starni aplauzele Opozitiei din Consiliul General. Chiar si asa, acestia nu se pot opri din ras dupa aflarea mesajelor afisate public de PSD-ist.

In sfarsit, avem transparenta pe care am tot cerut-o. Intr-adevar, citatele sunt reprezentative pentru ce se intampla acum la nivel de Bucuresti. Daca este sa ne referim numai la replica lui Caragiu, va pot spune ca angajarile in directiile si firmele din subordinea Primariei se fac pe considerente de familie politica sau, pur si simplu, de familie.Nu am avut acces la niciun CV al celor instalati la conducerea celor 22 de firme create de Gabriela Firea.

Macar asa, aflam si noi cu cine avem de a face. Din ce imi spuneti, il mentioneaza si pe Nicolae Filipescu, fost primar general, in timpul caruia s-a introdus primul tramvai electric in Bucuresti. Nu m-ar mira sa aflam ca respectivul tramvai inca mai circula pe traseele RATB.

Ma rog, gura pacatosului adevar graieste, dar aici ramane o problema de forma in ceea ce priveste autorizatia de construire, pe care primarul Baluta ar trebui a o prezinte pentru a justifica acest tip de afisaj stradal” remarca Roxana Wring, consilier general si presedintele USR Bucuresti.

Scump, dar plin de substanta

Culmea ironiei, pentru decorarea panourilor care compun gardul, alesul din sector a apelat la Viorel Baciu, un artist plastic care a colaborat la realizarea clipurilor din campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis.

Culmea tupeului, desi artistul a cedat gratuit lucrarile catre Primaria Sectorului 4, pretul operatiunilor de constructii-montaj a ajuns la aproape 1.700 lei/metru liniar, in conditiile in care lucrarea a fost efectuata de angajatii Administratiei Domenului Public din sector.

Dar, asa cum ar spune Napoleon Hill: “Banii, in lipsa inteligentei, pot deveni periculosi!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here