Home Stiri Oamenii lui Firea fac alergii la controale. Miza jocului, zeci de milioane...

Oamenii lui Firea fac alergii la controale. Miza jocului, zeci de milioane de euro

1576
0
SHARE

In plin concurs de prelungire a mandatului sau, unul dintre managerii de spital din Bucuresti, Narcis Copca, de la Spitalul Sfanta Maria, s-a trezit lovit de trac, dupa ce a dat ochii cu un consilier general USR prezent in sala.

Copca, unul intre protejatii Gabrielei Firea, a facut adevarate scene de isterie, cerand ca reprezentantul Comisiei de Sanatate si Protectie Sociala din Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa nu i se permita sa filmeze concursul si sa fie evacuata din sala, desi sedinta avea caracter public.

Demonstratie de forta

Am fost data afara de la sustinerea publica a proiectului de management de la spitalul Sfanta Maria. Subalternii lui Narcis Copca m-au dat afara de la concursul unde fix Narcis Copca era unic candidat. Pentru cei care nu știu, este vorba despre unul dintre cei mai controversati manageri de spital din Bucuresti”, a reactionat Ciceala, pe contul sau de Facebook, dupa incidentul petrecut petrecut miercuri, 13 decembrie.

(sursa foto: News.ro)

Narcis Copca (foto) risca sa ramana in istorie ca autor a unei plangeri penale depuse impotriva fostului ministru al Sanatatii, Vlad Alexandrescu, dupa ce, in 2016, acesta a incercat sa desluseasca traseul nebulos luat de banii publici intrati in unitatea medicala condusa de omul lui Firea.

“Discutia a pornit in momentul in care Narcis Copca, singurul candidat in concurs, a intrat in sala si a spus ca nu-si poate sustine proiectul intrucat sunt ‘persoane in sala care inregistreaza’. Am fost jignita de membrii comisiei (in special de doamna Monica Pop ale carei limbaj si atitudine m-au socat) si apoi escortata afara din sala de 3  agenti de paza. Ce era atat de secret oare la sedinta aceasta? De ce nu am fost lasata inauntru?”, se declara contrariata reprezentanta USR din Consiliul General.

Anterior, Ana Ciceala a participat la alte trei concursuri sustinute de managerii spitalelor din Bucuresti, Maternitatea Giulesti, Victor Babes si Coltea, probele desfasurandu-se dupa acelasi scenariu: candidat unic in persoana managerului in functie, interdictie de a fotografia si nervi intinsi la maxim in randul membrilor comisiei si a candidatilor din momentul intrarii in sala a unui reprezentant al Opozitiei.

Buget impresionant

In total, saptamana aceasta ar trebui (re)unsi in functie 14 manageri de spital din Capitala, unitatile medicale fiind integrate in noua Companie Municipala Medicala SA Bucuresti, creata sub umbrela administratiei Firea. Miza este una uriasa, numai in 2017, bugetul alocat spitalelor din subordinea Primariei Bucuresti fiind de aproximativ 90 milioane euro.

Cel putin aceeasi “felie de tort” ar urma sa fie administrata in 2018 de Medicala SA, in ciuda unor evenimente care au tulburat apele in holdingul de 22 de companii infiintat la dorinta Gabrielei Firea.

Astfel, in luna iunie, firma GSR Expertise SRL a denuntat pe nepusa masa contractul de cenzor incheiat cu reprezentantii administratiei locale din Bucuresti pentru auditul intern care trebuia desfasurat la CM Medicala SA Bucuresti, laolalta cu alte doua contracte similare detinute la CM Turistica SA Bucuresti si CM Parcuri si Gradini SA Bucuresti.

Consilierilor generali ai Opozitiei nu li s-a dat nici macar pana acum o explicatie clara privind refuzul unei firme de a asigura un serviciu platit cu sume considerabile. In aceeasi perioada, alte 3 persoane fizice si juridice au abandonat pozitii sinilare detinute in 9 companii din holdingul lui Firea, lasand peste jumatate din “robinetele de sifonare a banului public” fara cenzori.

De la imbranceli, la evacuari fortate

Opozitia are deja experienta in colectarea de injuraturi si amenintari, si imbranceli in partea oamenilor lui Firea. In cateva randuri, reprezentanti ai USR in Consiliul General au fost bruscat de alesii de la PSD si ALDE, ba chiar si de reprezentantii Politiei Locale, pe numele unor consiliei generali ai PSD fiind depuse chiar plangeri penale.

La inceputul toamnei, in timpul unei sedinte de comisie tehnica, liberalul Ciprian Ciucu a fost amenintat cu bataia de un reprezentant PSD.

Astfel, incidentul evacuarii fortate  unui consilier general, de la o sedinta publica de examinare a unui directoras ghiftuit cu fonduri alocate direct din bugetul local, nu face decat sa completeze imaginea de ansamblu a actualei administratii Firea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here