Home Cariere Un roman la carma Forumului Atomic European

Un roman la carma Forumului Atomic European

996
0
SHARE

Romania are, din 12 decembrie, un reprezentant la varful Forumului Atomic European (FORATOM), Teodor Chirica, vicepresedinte al organizatiei si presedinte onorific al ROMATOM, fiind ales presedinte al forului european in urma votului exprimat de membrii Adunarii Generale FORATOM.

Chirica ocupa funcia de vicepresedinte al FOATOM din iunie 2016, iar din toamna este si consilier al directorului SN Nuclearelectrica SA, Comin Ghita, relateaza Agerpres.

Este pentru prima oara cand Romania este reprezentata la cel mai inalt nivel in cadrul Forumului Atomic European, chiar daca rezenta lui Teodor Chirica in cadrul organizatiei este o constanta de mai bine de un deceniu.

“Teodor Chirica este expert in domeniul nuclear, cu o bogata experienta in management de proiect, ocupand de-a lungul timpului pozitii executive in cadrul companiilor romanesti si straine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare.

Teodor Chirica este membru al Comitetului Executiv al FORATOM Incepand din anul 2006, pozitie din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor si politicilor energetice europene, implicandu-se ulterior in procesul de consultanta pentru realizarea strategiei energetice a Romaniei 2016-2030 cu perspectiva anului 2050, din perspectiva unui expert in industria nucleara”,a nunta rerezentantii ROMATOM.

FORATOM reprezinta organizatia europeana a industriei nucleare, al carui scop este sustinerea programelor nucleare nationale, reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene, furnizarea de informatii, schimb de experienta si benchmarking in vederea alinierii si imbunatatirii aspectelor legate de siguranta in aprovizionarea cu energie, securitate nucleara, competitivitate, managementul deseurilor radioactive, protectia mediului, cercetare dezvoltare si informarea opiniei publice.

Peste 800 de companii europene din industria nucleara sunt membre FORATOM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here