Home Companii Scadere a pietei auto locale in noiembrie. Trend diferit fata de Europa

Scadere a pietei auto locale in noiembrie. Trend diferit fata de Europa

963
0
SHARE

Piata auto din Romania a inregistrat o scadere de ,5% in luna noiembrie, comparativ cu aceeasi luna a nului trecut, numarul autoturismelor inmatriculate fiind de 9311, cu 334 mai putine fata de cifra unitatilor livrate in noiembrie 2016, conform unui comunicat al Aociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, citat de Agerpres.

In Europa insa, situatia se prezinta mult mai bine, marille piete in regiune raportand luna trecuta cresteri semnificative in vanzarea autoturismelor noi: Franta (10,3%), Germania (9,4%) și Italia (6,8%).

Exceptie face Marea Britanie, unde declinul industrie auto vine ca o consecinta fireasca  deteriorarii situtiei economice in urma votului pro-Brexit si a cresterii gradului de neincredere in randul consumatorilor si investitorilor.

Citeste si: Brexit pune pe butuci o industrie din Marea Britanie – analiza Coface

Astfel, in luna noiembrie, inmatricularile de autoturisme in Regatul Unit au scazut cu 11,2 procente, marcnd a opta luna consecutiva de contractie a pietei auto.

Numarul total de autoturisme noi inmatriculate  in primele 11 luni ale anului pe piata UE si EFTA a fost de 14,49 milioane, o crestere de 4% fata de perioada similara a anului 2016, cand, in regiune, s-au vandut 13,93 milioane unitati.

Pietele importante din regiune au avut cresteri semnificative in aceasta perioada, tarile din flancul sudic raportand vanzari de autoturisme noi, dupa cum urmeaza: Italia (8,7%), Spania (7,8%), Franta (5,3%). In Germania avansul pietei auto fata de primele 11 luni ale anului trecut a fost de doar 3%, in vreme ce Marea Britanie a raportat o scadere de 5 procente.

Piata auto din Romania a inregistrat o crestere de 14,6% in perioada ianuarie — noiembrie 2017, fiind inmatriculate 98.116 autoturisme, fata de perioada similara din 2016, cand s-au livrat 85.588 vehicule.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here