Home Tendinte Destinatii sufocante. Locuri in care vacanta ta poate deveni o dezamagire

Destinatii sufocante. Locuri in care vacanta ta poate deveni o dezamagire

1335
0
SHARE

In ciuda renumelui, unele destinatii de vacanta se pot dovedi adevarate dezamagiri, mai ales daca visezi la un sejur relaxant.

Popularizarea excesiva a unor orase atractive de pe glob a tras un flux imens de turisti catre aceste locuri, iar acest lucru creaza o atmosfera sufocanta care a ajuns sa ii deranjeze pana si pe localnici, in ciuda castigurilor dobandite de pe urma vizitatorilor.

Expertii Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor, impreuna cu firma de consultanta McKinsey & Company, au realizat o analiza din care reiese ca 20 dintre tarile de pe glob au ajuns sa concentreze doua treimi din cifra calatorilor la nivel global, informeaza Market Watch.

Iata si tarile in care o vacanta programata in cele mai atractive destinatii se poate dovedi un tur de forta intr-o atmosfera sufocanta.

Primele 5 locuri su8nt ocupate de Franta (82 milioane vizitatori in 2016), SUA (76 milioane), Spania (76 milioane), China (59 milioane), Italia (53 milioane).

Top 10 se completeaza cu Marea Britanie (36 milioane), Germania (36 milioane), Mexic (35 milioane), Thailanda (33 milioane) si Rusia (32 milioane turisti).

In lista isi fac loc si Austria, Malaezia, Hong Kong, Turcia, Grecia, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Portugalia, Canada si Arabia sAudita, cu cifre ale vizitelor turistilor straini cuprinse intre 19-28 milioane.

Situatia se va complica in anii urmatorii, generatia milenialilor urmand sa adauge alte milioane la cifrele afisate de raportul WTTC-McKinsey.

In multe cazuri, nici nu mai poti spera la o atmosfera exrem de primitoare din partea localnicilor, acestia declarandu-se agasati de valul constant de vizitatori, dar si de impactul acestora asupra vietii de zi cu zi din diverse orase.

Raportul scoate in evidenta faptul ca Parisul a ajuns sa atraga de 3 ori mai multi turisti decat regiunea Champagne din Franta, in Venetia, intr-o zi normala, numarul localnicilor este depasit de cel al vizitatorilor, in Filipine invazia turistilor a provocat crize in alimentarea cu apa potabila, iar catalanii din Barcelona au inceput inca din vara sa atace cu rosii si oua autobuzele pline cu oaspeti veniti in vacanta.

Expertii cred ca modifacarea itinerariului si abordarea unor vacante in destinatii noi, cu experiente autentice sau adoptarea voluntariatului in diverse locatii cu aer exotic ar putea reprezentanta un trend care sa evite sufocarea definitiva a celor mai atractive destinatii turistice ale momentului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here