Home Companii Curtea de Conturi, chemata sa faca lumina: Holdingul “Firea” toaca 60 milioane...

Curtea de Conturi, chemata sa faca lumina: Holdingul “Firea” toaca 60 milioane euro in 9 zile

1036
0
SHARE

Cele 22 de companii infiintate de Gabriela Firea sub umbrela administratiei locale din Capitala sunt pe cale sa bata un nou record in materie de cheltuieli inutile.

Supranumite “corporatiile lui Firea” sau “holdingul Firea”, cele 22 de companii prinse in Holdingul Municipal “Bucuresti” au la indemana 60 de milioane euro pe care vor trebui sa ii toace in 9 zile, ana la finalul acestui an, ca urmare a unei noi majorari de capital ce urmeaza sa fie votata in sedinta Consiliului General Municipal Bucuresti.

Morisca de bani publici

La inceputul toamnei, firmele din Holdingul Municipal “Bucuresti” au mai beneficiat de o infuzie de capital in valoare de 115 milioane euro, opozitia din CGMB reclamand atunci risipirea banilor publici pe salarii si dotari in detrimentul investitiilor.

De aceasta data, consilierii generali USR vor sa transeze prin intermediul Curtii de Conturi problema “tunurilor” date de primarul general.

“USR sesizeaza Curtea de Conturi in legatura cu cheltuielile facute in ultimele luni de catre Companiile municipale. Prin majorarea de capital care va fi decisa in CGMB, aceste companii ar urma sa primeasca nu mai putin de 60 de milioane de euro, bani care ar trebui sa fie cheltuiti in 9 zile lucratoare, cate mai sunt pana la finalul acestui an. Aceasta majorare vine la doar trei luni de la precedenta capitalizare, urcand suma totala primita de Companii la 175 de milioane de euro, adica a sasea parte din bugetul Capitalei.”, se arata intr-un comunicat al USR Bucuresti.

Achizitii aberante

Liderul organizatiei, Roxana Wring, califica atitudinea actualei conduceri a Primariei Bucuresti drept una paguboasa, banii nefiind directionati spre investitii si dezvoltare, ci in masini pentru directori, chirii, cheltuieli de intretinere sau alte achizitii aberante.

“Din banii transferati anul acesta la Companiile municipale s-ar fi putut cumpara nu 400 de autobuze, ci 600”, a puncatat Wring, lovind intr-un subiect sensibil, el al modernizarii parcului auto al RATB, o promisiune pe care Firea nu pare sa fie capabila sa o onoreze.

“Aceste companii vor plati in total 12 milioane de lei pentru achizitionarea a 121 de masini, dintre care mai bine de jumatate sunt autoturisme pentru sefii si directorii din cele 22 de companii. Se mai platesc apoi inca 10 milioane de lei pentru chirii si cheltuieli de functionare.

Se adauga si tot felul de cheltuieli aberante, cum ar fi: 8,7 milioane de lei pentru panouri LED, 8 milioane pentru un teren si un imobil destinate Companiei de Protectie Civila si Voluntariat si aproape 1 milion de lei pentru un studiu de prefezabilitate”, a mai spus liderul USR Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here