Home Companii Curtea de justitie a UE pune capat disputelor: “Uber este o companie...

Curtea de justitie a UE pune capat disputelor: “Uber este o companie de taxi!”

974
0
SHARE

S-a intamplat in aceeasi zi! La Bucuresti, Gabriela Firea a declarat activitatea Uber ilegala, alaturi de cea a altor companii care se folosesc de aplicatii pentru a raspunde solicitarilor clientilor in regim single sau sharing, in vreme ce, la Luxemburg, magistratii Curtii de Justitie a Uniunii Europene acordau Uber statutul de companie de taxi.

Decizia curtii pune gaz pe foc in toata Europa, unde autoritati si companii clasice de taxi au acuzat Uber ca este mai degraba o platforma online care nu ar avea dreptul sa intre pe piata serviciilor de taximetrie, anunta Quartz.

Decizia face lumina in acest caz,m dar painea si cutitul raman in mana autoritatilor locale si centrale din fiecare stat membru, acestea urmand sa aiba dreptul de rehglementare si autoriazre a serviciilor prestate de companie si partenerii acesteia.

Acest lucru ar putea creste costurile serviciilor Uber, ca urmare a costurilor de licentiere si a celor de efectuare a ITP-ului la 6 luni.

In afara de Bucuresti, Uber s-a confruntat cu piedici puse si de o asociatie a taximetristilor din Barcelona, dar si de o interdictie dictata de autoritatile din Londra. In capitala Marii Britanii insa, serviciul continua sa functioneze nestingherit, Uber avand la dispozitie timpul pana la judecarea apelului, lucru care ar putea dura ani buni.

Saptamana trecuta, reprezentantii Uber Romania au declarat ca au solicitat ca serviciul sa fie reglementat dar nicio autoritate nu si-a asumat aceasta responsabilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here