Home Stiri Idei trasnite care schimba lumea: Iluminat public pe baza de excremente

Idei trasnite care schimba lumea: Iluminat public pe baza de excremente

1168
0
SHARE

Un nou timp de lampa de iluminat public a fost montat pe o strada din Malvern Hills, Worcestershire – Marea Britanie.

Inventie a unui localnic, neobisnuitul lampadar stradal este alimentat cu excremente de caine, 10 pungi cu mizeria lasata in urma de cainii locuitorilor fiind de ajuns pentru a asigura doua ore de lumina la ceas de seara, anunta Daily Mail.

Stalpul de iluminat este doat cu o camera de depozitare in care excrementele cainilor sunt transformate in metan cu ajutorul unor microorganisme care descompun rapid deseurile. Resturile ramase sunt apoi folosite pe post de compost de catre fermieri.

Brian Harper, inventatorul masinariei, a lucrat 3 ani la acest proiect, beneficiind de o finantare din partea unei fundatii locale care militeaza pentru pastrarea frumusetii naturale a locului.

Ideea nu este neaparat una originala, inn provincia canadiana Ontario acelasi tip de excremente fiind colectate, amestecate cu alte reziduuri organice si folosite la producerea de energie electrica. Aceasta ajunge pentru alimentarea a 13 locuinte cu electricitate, confdorm unor teste derulate de-a lungul unui an si jumatate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here