Home Destinatii 37 milioane euro, pretul platit de turistii romani pentru Revelionul petrecut in...

37 milioane euro, pretul platit de turistii romani pentru Revelionul petrecut in tara

730
0
SHARE

Incasarile de Revelion ale hotelierilor din Romania au crescut cu 11% fata de anul precedent, atingand o cifra de 37 milioane euro.

Conform unei analize realizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, 167.000 de romani au cletuitr suma mentionata mai sus in statiunile din tara, numarul acestora fiind in crestere cu 5,5% fata de cel inregistrat in urma cu un an, informeaza Agerpres.

Cu toate acestea, Romania nu are inca priza la turistii straini in perioada Revelionului, dupa cum spune chiar presedintele federatiei, Dragos Raducan.

“Fara sa fi devenit, asa cum ne dorim, de altfel, cu totii, o destinatie pe care strainii o iau in calcul atunci cand isi planuiesc vacanta de Revelion, Romania se detaseaza de la an la an ca fiind principala optiune de vacanta a turistilor romani.

Tarifele de cazare accesibile, mancarea mai ieftina decat oriunde in destinatiile concurente si faptul ca este o tara sigura, fac ca numarul de romani din statiunile autohtone sa se majoreze constant de la an la an. Cu toate acestea, vremea calda, anormala pentru aceasta perioada, a scazut cererea pentru destinatiile de schi interne si externe”, remarca liderul FPTR.

In continuare, cel mai mare numar de locuri vandute de Revelion se inregistreaza in turismul rural. Astfel, 58.000 de turisti au preferat sa-si petreaca noaptea de Revelion la pensiuni, cu 5,5% mai mult fata de anul trecut. Datorita pachetelor consistente de servicii, in acest segment s-au inregistrat cele mai lungi sejururi, de pana la cinci nopti.

Au pierdut teren statiunile balneare, care anul acesta au primit doar 28.000 de oaspeti din Romania (-3,4%) si statiunile montane, care au fost vizitate de doar 36.000 de romani (-5,5%).

Cele mai cautate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brasov, Paltinis, Ranca, Straja, Calimaneşti, Felix si zonele traditionale rurale Bran- Moieciu, Maramures, Bucovina.

Patronatul menţioneaza ca romanii care au ales sa isi petreaca vacanta de sarbatori in strainatate au avut de ales intre destinatii de schi si sporturi de iarna, pachete turistice de tip city-break in orase europene si destinatii exotice indepartate. Numarul rezervarilor efectuate prin intermediul agentiilor de turism a fost de 11.000 (+8%), acestia platind in medie cu 13 procente mai mult fata de anul trecut.

Cei mai multi dintre romanii care ales sa petreaca sfarsitul anului in strainatate s-au orientat catre statiuni montane din Austria, Franta, Italia si Bulgaria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here