Home Companii Firmele lui Negoita, luate in vizor de USR sector 3. “Prea multi...

Firmele lui Negoita, luate in vizor de USR sector 3. “Prea multi bani pentru a fi cheltuiti pe furis!”

1524
0
SHARE

Cele 9 companii nascute sub umbrela administratiei PSD din sectorul 3 atrag un sir de nemultumiri din partea consilierilor locali ai USR.

Opozantii din Consiliul Local considera ca situatia gestionarii banilor publici prin intermediul acestor firme este pe punctul de a scapa de sub control si cer infiintarea posturilor de auditor intern in organigrama acestora, raportarea periodica a fluxurilor financiare si operationale catre Consiliul Local, ca si efectuarea unui audit extern anual.

Doua proiecte de Hotarari de Consiliu Local au fost depuse de consilierii USR, dupa cum anunta filiala de sector a partidului prin intermediul unui comunicat de presa.

“Sunt prea multi bani pentru a fi cheltuiti pe furis de catre aceste companii. Vrem ca la nivelul fiecarei companii sa existe un auditor intern care sa verifice permanent fluxurile financiare si operationale.  Suplimentar, va trebui sa existe si un audit financiar extern, realizat de  o firma specializata si independenta.

Evident, am specificat ca firma respectiva va trebui sa aiba experienta in auditarea companiilor mari, astfel incat sa nu fim in situația ca toate companiile Primariei sa fie auditate de un SRL de apartament. Nu in ultimul rand, auditul extern va verifica si indicatorii de performanta care sunt stabiliti pentru managementul companiilor”, explica Liviu Malureanu, consilier USR Sector 3 si autor al celor doua poiecte de HCL.

Toate cele 9 companii infiintate sub umbrela Consiliului Local S3 au beneficiat de majorari constante si consitente de capital social, ajungandu-se la situatii in care un SRL precum Algorithm Constructii S3 sa beneficieze de un capital de 83 milioane lei (echivalentul a 18 milioane euro).

In plus, o Hotarare de Consiliu adoptata de majoritatea PSD din Consiliul Local Sector 3 permite companiilor infiintate de administratia locala  sa treaca cu nonsalanta peste cerintele de transparenta pentru fondurile primite ca majorare de capital. “Practic este permisa cheltuirea discretionara a unor sume ce depasesc 100 de milioane de lei doar in acest an”, mai spun reprezentantii USR in comunicatul de presa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here