Home Companii “Robotii” umani, noua moda de pe liniile de asamblare din fabrici

“Robotii” umani, noua moda de pe liniile de asamblare din fabrici

1641
0
SHARE

Ford a decis sa dea o mana de ajutor muncitorilor de pe liniile de asamblare a autovehiculelor din fabricile detinute de companie si expresia “mana de ajutor” nu este o simpla figura de stil.

Ekso Vest este un exoschelet sub forma unei veste care ii va ajuta pe muncitorii implicati in asamblarea masinilor sa ridice greutati suplimentare fara a ajunge la epuizare, raporteaza Quartz.

Vesta-robot a fost dezvoltata de Ekso, o companie implicata si in realizarea exoscheletelor pentru infanteristii americani, iar Ford vrea sa testeze costumul hidraulic in mai multe fabrici de pe glob.

4 prototipuri Ekso Vest au fost deja introduse pe liniile de montaj din doua fabrici detinute de companie in Detroit, muncitorii putand ridica acum cu pana la 6,5 kg mai mult deasupra capului, fara vreun efort evident.

Desi liniile de asamblare sunt create dupa cele mai noi modele ergonomnice, de multe ori angajatii implicati in operatiunile de montaj se gasesc in situatii stresante din punct de vedere fizic.

Astfel, un studiu efectuat de companie arata ca un angajat de pe liniile de montaj isi ridica mainile de 4.600 de ori pe zi pentru a efectua operatiunile necesare asamblarii componentelor unei masini. Intr-un an, un muncitor de pe o linie de asamblare ajunge sa efectueze in medie un milion de miscari de acest tip.

Hyundai si Panasonic au recurs la masuri similare pentru a veni in ajutorul angajatiilor din fabrici, masura fiind explicabila in contextul in care fenomenul de imbatranire a populatiei forteaza multe persoane sa munceasca si dupa varsta pensionarii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here