Home Stiri Bitcoin atrage prea multa atentie. Gruparile criminale cer plata in monero

Bitcoin atrage prea multa atentie. Gruparile criminale cer plata in monero

758
0
SHARE

Hackerii si membrii altor grupari criminale au renuntat la “facturarea” serviciilor n bitcoin, avansul luat de moneda virtuala atrgand o atentie sporita asupra tranzactiilor cu aceasta valuta.

In schimb, infractorii contractati in online prefera o alta valuta virtuala, monero, dupa cum sustine directorul Europol, Rob Wainwright, citat de CNN Money.

Acesta a lanast un mesaj pe Twitter in care admite ca 2018 a fi anul in care cele mai multe grupari criminale din mediul online vor renunta la plata in bitcoin. “Va fi mult mai greu sa contracaram aceste grupari”, a admis directorul Europol.

“Bitcoin a intrat in atentia maselor si a investitorilor, dar pierde din valoare pentru primii sai fani, infratorii, ceea ce face ca acestia sa se reorienteze spre alte valute virtuale”, apreciaza si Daniele Bianchi, profesor de finante la Warwick Business School.

Numarul infractorilor identificati dupa plata prin bitcoin este in crestere, fortele de ordine din Europa beneficiind si de sprijinul unor companii precum Elliptic sau Chainalysis, care urmaresc tranzactiile derulate prin acest instrument.

Insa, aceasta metoda nu se aplica tuturor valutelor virtuale aparute in ultimii ani, dupa cum recunosc chiar reprezentantii Europol. Printre ele care castiga teren in plata serviciilor efectuate de infractori se numara: monero, ethereum, dash si zcash.

Astfel, confiorm unor statistici Europol, cota de piata a Bitcoin pe tranzactii in monede virtuale a coborat la 36%, de la 90% in 2016. Monero, valuta virtuala lansata in 2014, pare sa asigure n acest moment cel mai ridicat nivel de securitate in ceea ce priveste identitatea celor angajati in tranzactii cu aceasta moneda.

Monero se tranzactioneaza in prezent la 400 dolari, dupa ce anul trecut nu valora mai mult de 16 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here