Home Companii Consortiu romano-spaniol pe piata de energie. Transgaz si Reganosa, implicate in privatizarea...

Consortiu romano-spaniol pe piata de energie. Transgaz si Reganosa, implicate in privatizarea DESFA

643
0
SHARE

Actionarii Transgaz, operatorul roman de distributie a gazelor naturale, sunt chemati sa decida joi, 18 ianuarie, daca sunt de acord cu asocierea companiei cu firma spaniola Regasificadora del Noroeste (Reganosa) in vederea participarii la etapa a doua a procedurii de privatizare a companiei DESFA din Grecia.

La jumatatea nului trecut, Transgaz a incheiat un acord similar cu francezii de la GRTgas SA, pentru inscrierea la procedura de privatizare, dar asocierea nu a inaintat in fazele superioare de selectie a ofertelor, anunta Agerpres.

Termenul limita de depunere a fertelor este de 16 februarie, iar pana a aceqa data consortiului romano-spaniol i s-ar putea adauga si alte companii din regiune, in contextul in care Reganosa, liderul consortiului, are de infruntat o concurenta din partea asocierii Snam SpA/Enagas Internacional SLU/ Fluxys SA/ NV Nederlandse Gasunie.

Este a doua incercare a statului elen de a vinde un pachet de 66% din actiunile operatorului sistemului de transport a gazului din Grecia, DESFA, dupa ce un acord anterior incheiat cu compania azera Socar a esuat pe fondul neintelegerilor privind tariful gazelor naturale.

DESFA a raportat o cifra de vanzari de 170 milioane euro in 2016m, cu un profit net de 34 milioane uro. Valoarea tranzactiei este estimata a 400 milioane euro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here