Home Stiri Home Page La Davos se introduce politica “Ciocu’ mic”. Liderilor globali li se va...

La Davos se introduce politica “Ciocu’ mic”. Liderilor globali li se va cere sa mai si asculte

1033
0
SHARE

De la prima editie din 1971 a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos si pana in prezent numarul participantilor a crescut de la 400 la cateva mii lucru care presupune si o schimbare in politica de comunicare in cadrul sesiunilor forumului.

Schimbarea ar putea sa aiba loc chiar la editia ce se desfasoara in prezent in statiunea montana din Elvetia, in contextul in care un reprezentant din conducerea WEF, Lee Howell, are de gand sa ceara liderilor prezenti la reuniune sa intre si pe “modul de ascultare” in timpul sedintelor, informeaza CNBC.

Temele principale ale reuniunii WEF din acest an sunt legate de schimbarile climatice, devoltare industriala sustenabila si combaterea saraciei si inegalitatii sociale la nivel global.

Howell, care se ocupa direct de organizarea reuniunilor din Elvetia, China si Emiratele Arabe Unite, a avut grija sa amenajeze spatii separate pentru liderii politici si economici prezenti la reuniune astfel incat acestia a poata dezbate pe indelete cele mai fierbinti puncte de pe agenda de lucru a Forumului.

Acceul celorlalti participanti nu va fi ingradit, dar celor prezenti, ca si vorbitorilor aflati pe scena li se va cere sa asculte cu atentie toate punctele de vedere eprimate si sa isi exprime concis opinia asupra subiectelor aflate in dezbatere, a anuntat Howell.

“Participantii vin la aceste reuniuni anuale cu mandate din partea institutiilor lor si cu propriile lor scopuri. Insa, trebuie sa asculte mai mult si sa vorbeasca mai putin.

Este un exercitiu de ascultare activa pentru a putea intelege ce are de spus partea din China sau cea din Franta pe un subiect anume. Sunt sanse ca astfel sa se indentifice solutii viabile la multe probleme”, a eplicat reprezentantul WEF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here