Home Destinatii Qatar Airways mizeaza pe extindere pentru a sparge blocada din Golf

Qatar Airways mizeaza pe extindere pentru a sparge blocada din Golf

1340
0
SHARE

Avioane mai mari, curse mai lungi – aceasta pare sa fie strategia pe care conducerea Qatar Airways intentioneaza sa o puna in aplicare pentru a trece de blocada impusa de Arabia Saudita, Egipt, Bahrain si Emiratele Arabe Unite fata de micul emirat din Golful Persic.
Akbar Al-Baker, CEO Qatar Airways afirma ca intentioneaza sa extinda afacerea catre alte piete pentru a depasi situatia generata de conflictul diplomatic si economic aparut in urma declansarii crizei din Golf, informeaza CNBC.
“Ne indreptam atentia catre orice punct din lume. Am si crescut frecventa zborurilor catre Europa de Est si Asia de Sud Est. Suntem determinati sa depasim aceasta blocada ilegala prin metode foarte, foarte puternice”, a explicat Al-Baker.
In acest scop, flota companiei aeriene din Qatar urmeaza sa fie completata cu avioane Airbus A350-1000, primul dintre acestea fiind livrat la inceputul aceestei luni. Din luna martie, Qatar Airways isi va intensifica inclusiv zborurile catre Romania, o campanie de promovare a noilor curse derulandu-se deja de cateva luni. Deocamdata, prima aeronava A350-1000 a fost introdusa pe cursele Doha-Londra si retur. 42 de astfel de avioane urmeaza sa fie livrate companiei, conducerea Qatar Airways sperand sa limiteze astfel pierderile inregistrate in 2017, dupa declansrea blocadei aeriene impusa de statele din regiune. Un raport privind situatia financiara pe anul trecut urmeaza sa fie facut public in martie, dar conducerea Qatar Airways sustine ca pierderile inregistrate in perioada mai-decembrie nu sunt atat de dramatice pe cat s-a crezut initial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here