Home Home USR a facut inventarul rusinii. Capitala, sufocata de probleme

USR a facut inventarul rusinii. Capitala, sufocata de probleme

1240
0
SHARE

150 de sesizari au fost adresate autoritatilor publice locale de catre reprezentantii USR Sector 1, in cadrul initiativei ”Trotuare pentru pietoni”.

Sesizarile vizeaza cazuri concrete de obstacole care blocheaza circulatia pietonilor pe trotuarele din sector. In cele mai multe cazuri este vorba despre masini parcate ilegal sau de alte obstacole lasate pe spatiul public fie de entitati private, fie chiar de catre institutii publice. O alta mare problema este legata de lucrarile lasate neterminate sau care nu sunt realizate corect. Acestora li se adauga si constructiile amplasate ilegal pe spatiul public, inclusiv pe portiuni din trotuar.

”Aceasta initiativa poate da rezultate imediate pentru ca este vorba doar despre aplicarea legii. Noi am propus chiar saptamana trecuta o serie de masuri pentru imbunatatirea mobilitatii urbane in Bucuresti, iar eliberarea trotuarelor era una dintre ele”, a declarat Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti. Aceasta a adaugat ca ”din pacate, acesti doi ani de administratie Gabriela Firea se califica de departe drept cea mai proasta jumatate de mandat din anul 2000 pana in prezent. Primarii PSD, inclusiv cei de la sectoare nu fac nici macar lucrurile cele mai simple. Initiativa colegilor mei de la sectorul 1 arata dezinteresul autoritatilor locale fata de o problema a carei rezolvare este totusi la indemana”.

Cele 150 de situatii care necesita actiune din partea Primariei si a institutiilor din subordine au fost adunate in mai putin de doua saptamani de catre membrii si voluntarii USR Sector 1. ”Si noi am fost surprinsi sa vedem cat de multe probleme am inventariat intr-un timp atat de scurt. Existenta acestor 150 de obstacole este pur si simplu inacceptabila daca ne gandim ca majoritatea situatiilor tin de ADP, iar ADP are un buget aproape egal cu bugetul orasului Alexandria. Asadar nu resursele lipsesc, ci pur si simplu lipseste interesul primariei pentru aceasta problema. Tocmai de aceea, vom fi perseverenti, vom urmari modul in care autoritatile gestioneaza situatiile semnalate si vom insista pana cand lucrurile se vor rezolva”, a declarat Florin Cobzac, vicepresedinte USR Bucuresti.

USR Bucuresti va extinde aceasta initiativa la celelalte sectoare si ii va incuraja pe cetateni sa semnaleze si sa ceara rezolvarea problemelor. ”Este important sa dam ecou acestei actiuni, sa semnalam oamenilor ca implicarea civica este cea mai buna solutie in astfel de situatii”, a declarat Florin Cobzac.

Proiectul ”Trotuare pentru pietoni!” s-a bucurat de sustinerea grupului de initiativa Grow Up Romania. ”Vrem sa constientizam autoritatile, dar sa-i constientizam si pe cetateni cu privire la problema obstacolelor pentru pietoni. Cand esti parinte si mergi cu caruciorul prin oras trebuie sa faci un adevarat slalom printre masini. La fel de dificil este si pentru persoanele in varsta sau pentru cei cu dizabilitati. De aici a plecat de fapt campania noastra #obstacoleurbane prin care le explicam oamenilor, dar si autoritatilor ca este nevoie de spatiu de trecere pe trotuare, ca e nevoie de minim un metru pentru a putea circula in siguranta”, a declarat Alma Cazacu, reprezentant Grow Up Romania.

”Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa aiba initiativa de a semnala ceea ce nu functioneaza. Dureaza doar cinci minute sa trimitem un mail catre autoritati si este in orice caz mai util decat doar sa ne indignam pe retelele de socializare”, a adaugat Dana Ostacie, reprezentant Grow Up Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here