Home Societate Romanii din Marea Britanie primesc un balon de oxigen pana in 2021

Romanii din Marea Britanie primesc un balon de oxigen pana in 2021

2753
0
SHARE

Premierul britanic Theresa May s-a angajat sa garanteze pana la finalul anului 2020 dreptul de a locui si a munci in Regatul Unit  al cetatenilor europeni stabiliti in acest moment pe teritoriul Marii Britanii.

Intr-un raspuns scris adresat eurodeputatului Claudia Tapardel, May precizeaza ca “toti cetatenii europeni care locuiesc in mod legal pe teritoriul Marii Britanii, si implicit cetatenii romani, vor fi eligibili pentru dreptul de resedinta pana la perioada de implementare, 31 decembrie 2020”.

Mai mult, cetatenii europeni care vor dori sa locuiasca in Marea Britanie dupa perioada de implementare vor avea aceasta posibilitate, urmand ca Ministerul de Interne de la Londra sa emita in timp util primele propuneri pentru viitoarele reglementari, anunta euroiparlamentarul roman pe pagina sa de Facebook.

“Raspunsul oferit de Theresa May este o garantie a faptului ca acest prim pas al negocierilor se soldeaza cu succes”, a apreciat Tapardel, mentionand ca se cauta in continuare o solutie comuna  referitoare la un cadru de mobilitate a muncii, care sa permita profesionistilor si companiilor din Uniunea Europeana si Marea Britanie sa calatoreasca si sa ofere servicii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here