Home Companii IMM-urile afectate de pandemie pot accesa fonduri nerambursabile. Care sunt pasii ce...

IMM-urile afectate de pandemie pot accesa fonduri nerambursabile. Care sunt pasii ce trebuie urmati

599
0
SHARE

CEC Bank a semnat conventia cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, devenind astfel partener in cadrul schemei de ajutor de stat prin care IMM-urile afectate de pandemia COVID-19 pot avea acces la fonduri nerambursabile pentru activitatea curenta si pentru investitii.

”CEC Bank sustine economia Romaniei. Avem cea mai extinsa retea teritoriala si astfel, putem acorda suport si consiliere de specialitate in orice zona a Romaniei. Suntem partenerul principal in relatia cu peste 120.000 de companii care au obtinut finantari de la CEC Bank, marea majoritate fiind IMM-uri. Suntem bucurosi ca am fost selectati pentru implementarea acestui program de granturi pentru IMM-uri si vom depune toate eforturile astfel incat companiile afectate de pandemia COVID-19 sa aiba acces cat mai rapid si facil la finantarea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Neacsu, presedinte – director general al CEC Bank.

Prin aceasta schema de ajutor de stat, IMM-urile a caror activitate a fost afectata de pandemia COVID-19, inclusiv prin masuri administrative de limitare a activitatii, pot obtine finantari nerambursabile, din fonduri europene, prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020 si din fonduri de la bugetul de stat, pentru cheltuielile curente si/sau pentru proiecte de investitii. Bugetul total alocat acestei scheme de ajutor de stat este de 1 miliard de euro.

Pentru accesarea granturilor, solicitantii trebuie sa se inregistreze si sa depuna cererea de finantare in format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro, alegand inclusiv banca partenera.

CEC Bank este una dintre cele 7 banci partenere in implementarea acestui program, efectuand virarea sumelor aferente ajutorului de stat in conturile dedicate ale beneficiarilor.

De asemenea, la solicitarea beneficiarilor, pentru proiectele de investitii, CEC Bank poate acorda credite punte pana la decontarea de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Creditele punte pot acoperi pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate, avand costuri reduse. In plus, CEC Bank poate asigura credite pentru cofinantarea proiectelor.

Cei interesati de accesarea acestei scheme de sprijin, pot obtine consiliere si informatii detaliate privind criteriile de eligibilitate si tipul de cheltuieli finantate prin cele 48 de birouri de consiliere IMM si Fonduri Europene existente in sucursalele judetene ale CEC Bank si in sucursalele Bancii din Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here