Home Companii Auchan a colectat primii 100.000 litri de ulei alimentar uzat. Vezi magazinele...

Auchan a colectat primii 100.000 litri de ulei alimentar uzat. Vezi magazinele cu puncte de colectare

605
0
SHARE

La aproape un an de la lansarea initiativei de colectare a uleiului alimentar uzat in toate hipermarketurile din tara, Auchan anunta colectarea a 100.000 litri de ulei uzat. Programul de colectare continua pe termen nelimitat in toate cele 33 de hipermarketuri Auchan. In plus, acestora li se alatura ca puncte de colectare si  supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (Bucuresti) si MyAuchan Alexandriei (Bucuresti).

In luna octombrie 2019, Auchan a lansat romanilor din cele 18 judete in care functioneaza magazinele sale invitatia de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai putin de un an de la anuntul companiei, zeci de mii de persoane au raspuns apelului si au adus in toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat in biodisel.

Prin aceasta initiativa de responsabilizare, compania invita consumatorii casnici sa aduca in hipermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit in propriile gospodarii, evitand aruncarea acestuia pe canalizare. In felul acesta, se elimina si efectele daunatoare pe care uleiul le are asupra solului si apelor, precum si aparitia unor costuri suplimentare pentru intretinerea si curatarea statiilor de epurare.

„Ne-am propus colectarea acestei cantitati pana la finalul anului, dar ne bucuram sa vedem ca asteptarile noastre au fost depasite intr-un timp si mai scurt. Acest raspuns demonstreaza inca o data faptul ca din ce in ce mai multi romani constientizeaza rolul pe care il avem fiecare in protejarea mediului inconjurator si impactul puternic pe care un gest atat de simplu il are asupra naturii. Le multumim tuturor celor care s-au alaturat initiativei noastre si ii asiguram ca astfel de actiuni vor continua sa aiba loc in reteaua de magazine Auchan”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Romania.

Galati, Satu Mare si Bucuresti – orasele in care s-au colectat cele mai mari cantitati de ulei uzat

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galati a colectat cea mai mare parte din cantitatea totala de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. In Capitala, cele mai mari cantitati de ulei s-au colectat in hipermarketul din Drumul Taberei.

Cum se poate colecta uleiul folosit in magazinele Auchan

Programul de colectare continua in toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din tara, carora li se alatura ca puncte de colectare si supermarketurile Auchan Turda si Liberty, precum si magazinul MyAuchan Alexandriei din Bucuresti.

In continuare, consumatorii casnici sunt asteptati sa aduca uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienti din punctele de colectare. In functie de cantitatea predata, clientii sunt recompensati cu produse din partea partenerilor Fairy si AQUA Carpatica.

  • Uleiul folosit se colecteaza, dupa racire, intr-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare sa se poata derula intr-un mod optim, este important ca uleiul sa fie strecuratsi neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  • Colectarea uleiului se face in recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestease aduc in magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienti.
  • In functie de cantitatea predata, clientii vor fi rasplatiti de catre partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apa plata AQUA Carpatica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here