Home CSR Herlitz Romania si Azomures si-au dat mana pentru a sustine profesorii. Afla...

Herlitz Romania si Azomures si-au dat mana pentru a sustine profesorii. Afla despre ce program este vorba

777
0
SHARE

„Starea de bine a profesorilor: o calatorie constienta” este training-ul online creat de Simona Baciu, autoarea cartii „Profesorul din tine” si initiatoarea programului „Profesori Fericiti pentru Romania”. Programul se deruleaza pe parcursul intregului an scolar.

Initiatorii acestui program propun o abordare simpla, concreta si directa a ceea ce inseamna educatia secolului XXI si cu atat mai mult, in vreme de pandemie. Acesta este menit sa introduca o serie de tehnici usor de implementat, care sa reduca stresul atat pentru profesori, cat si pentru elevi, aducand starea de bine emotionala si comportamentala. Prin aceasta se creeaza un nou context in care dascalul este ferit de riscul de extenuare fizica si emotionala, avand la indemana instrumentele necesare pentru comunicarea bazata pe empatie, compasiune si respect.

Profesorii din Romania vor avea acces la o serie de training-uri online pentru reducerea stresului si construirea rezilientei emotionale, astfel incat sa isi poata continua activitatea didactica cu entuziasm si motivatie. In acest an altfel, mesajul programului „Profesori fericiti pentru Romania” despre importanta grijii fata de profesori a ajuns la peste 3.000 de oameni.

„Anul acesta a fost presarat cu toate emotiile: bucurie ca am invatat mai multe si am reusit unele lucruri noi, teama sau griji pentru acest nou an scolar, speranta ca orice va veni, cu un strop de curaj vom trece si peste asta, recunostinta ca putem sa pastram conexiunea cu elevii, chiar si online si, nu in ultimul rand, drag de copiii nostri. Nesiguranta ne poate bloca, dar daca pornim cu ideea de adaptabilitate, cu incredere in punctele noastre forte si ale elevilor nostri, cred ca ne vom surprinde cu rezultate pozitive”, transmite Simona Baciu (FOTO).

Training online gratuit, la standarde internationale, pentru profesorii din Romania

Cursul se concentreaza pe importanta starii de bine a profesorilor, a sanatatii emotionale si fizice. Fiecare grupa de profesori va beneficia de cinci sesiuni online live, studiu individual ghidat pe o platforma digitala si intalniri online cu grupuri de reflectie. Programul va fi implementat national, cu sprijinul companiilor Herlitz Romania si Azomures.

Prima sesiune, ce se va desfasura in paralel in judetele Cluj si Mures, cu 60 de profesori, a inceput in data de 3 noiembrie, urmand ca in fiecare luna sa se dea startul, pe rand, si in celelalte judete din Romania.

Scopul programului este de a oferi profesorilor cursuri inovative, ce au la baza cercetarea in domeniul neurostiintei pe tema practicilor de mindfulness, a rezilientei si a starii de bine. Aceste practici coreleaza bunatatea si grija de sine cu sanatatea emotionala si fizica, fapt care se va reflecta in comportamentul si rezultatele academice ale elevilor.

Reducerea stresului, gestionarea emotiilor, construirea rezilientei emotionale sunt abilitatile pe care le vor dobandi cursantii la finalul trainingului. Programul este conceput sub forma unui ghid foarte practic, usor de urmat, care conduce la dezvoltarea unor strategii de sustinere emotionala pentru a reduce stresul zilnic, construind potentialul individual al fiecarui participant pentru a putea preda cu motivatie si entuziasm.

Structura programului imbina o parte teoretica si una practica, prin implementarea unor concepte de actualitate, a exercitiilor si tehnicilor prezentate in curs. La sfarsitul programului, participantii vor primi Certificate de absolvire care vor include 25 de ore de teorie si practica.

Ce spun reprezentantii companiilor implicate in acest program

Herlitz Romania contribuie decisiv prin tot ceea ce face la sustinerea sanatatii, educatiei si sigurantei consumatorilor sai, atat prin produsele realizate, cat si prin implicarea in proiecte sociale si umanitare.

„Copiii sunt mai presus de orice pentru noi, deoarece ei sunt principalul obiectiv al tuturor eforturilor pe care le depunem. In afara de misiunea noastra de a le oferi produse adecvate nevoilor si preocuparilor lor, ne implicam activ in fiecare etapa din educatia acestora si facem acum un pas inainte, concentrandu-ne si pe modul in care se face educatia, pentru a sprijini formarea intr-un mod sanatos a urmatoarelor generatii. Acest proiect completeaza perfect pachetul de beneficii pe care il oferim deja consumatorilor nostri si societatii, aducand astfel in scoli o stare de bine atat de necesara astazi din punct de vedere emotional si comportamental”, declara Horatiu Nicolau, Director General Herlitz Romania.

Azomures, cel mai important producator de fertilizanti pentru agricultura din Romania, a carui activitate de productie se realizeaza pe platforma industriala situata in zona de nord-vest a municipiului Targu Mures, a raspuns prompt initiativei lansate de programul Profesori Fericiti pentru Romania.

„Sprijinul pentru acest proiect a venit firesc si se inscrie in linia pe care a ales-o Azomures in urma cu cativa ani, de a sprijini sistemul educational. Am sustinut programe in domeniul educatiei ce s-au derulat la nivelul orasului Targu Mures, dar si in mediul rural din mai multe judete ale Romaniei. Am donat in ultimii 6 ani peste 25.000 de carti copiilor din mediul rural, in cadrul unor evenimente derulate in scoli din satele Romaniei. Vremurile pe care le traversam supun profesorii si elevii unui stres suplimentar, motiv pentru care orice initiativa care vine sa rezolve macar o parte din problema este binevenita. Suntem bucurosi ca ne-am putut alatura organizatorilor acestui curs si ca datorita sprijinului nostru mii de profesori din Romania vor beneficia de noi metode de lucru pe care le vor implementa la clasa”, a declarat Harri Kiiski, Director General Azomures.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here