Home Companii BeeFast, start-up cu afaceri de 400.000 euro. Cum a reusit aceasta ascensiune

BeeFast, start-up cu afaceri de 400.000 euro. Cum a reusit aceasta ascensiune

463
0
SHARE

La un an de la prima comanda, BeeFast, un start-up tech concentrat la inceput pe segmentul de curierat super rapid eco-friendly care si-a extins activitatea catre servicii integrate de mutare a business-urilor din offline in online, inregistreaza zilnic 350 comenzi, de la cei peste 150 de clienti. Primele 9 luni ale anului au generat o cifra de afaceri de 250.000 de euro, iar antreprenorii mizeaza pe afaceri totale de 400.000 euro in acest an.

BeeFast, un start-up fondat de 4 antreprenori, a pornit ca o solutie de livrari super rapide B2B si B2C, in maxim 2 ore, folosind biciclete si trotinete electrice. Noul context socio-economic a determinat o linie noua de dezvoltare a business-ului, catre oferirea unei infrastructuri digitale cu sistem integrat de plata si livrare a comenzilor pentru magazinele offline. Aceasta noua directie a fost construita pe fondul contextului pandemic, serviciul fiind oferit de BeeFast clientilor incepand cu luna aprilie.

In cele 7 luni, peste 70 business-uri offline au trecut in online cu ajutorul BeeFast, numarul total al clientilor fiind de peste 150. Acestia au generat aproape 50.000 de livrari. Astfel, cifra de afaceri rezultata la 9 luni a fost de 250.000 de euro. Cele mai active business-uri sunt restaurante, cafenele, florarii, dar si bacanii, magazine alimentare si de bauturi, magazine de jucarii, farmacii, magazine de haine si incaltaminte.

Cea mai mare provocare a noastra ca start-up a venit tocmai din succesul nostru, daca luam in considerare cresterea comenzilor. Ne-am adaptat continuu sa sustinem dinamica accelerata, practic in decurs de cateva ore ne vedeam nevoiti sa aducem oameni noi in echipa, sa regandim procedurile de lucru, sa prioritizam liniile de dezvoltare din backend. Am inceput cu 10 albinute – livratori – si acum am ajuns la peste 700 de curieri inscrisi in platforma. A fost si este o perioada intensa. Am reusit insa sa facem fata schimbarilor, situatiilor imprevizibile inevitabile, sa ne adaptam continuu, pe fondul contextului socio-economic afectat de pandemie”, a declarat Cristian Grozea (FOTO), unul dintre cei 4 fondatori BeeFast.

Nu lasa pe maine ce poti livra azi

Adaptarea rapida la cerintele pietei a facut ca BeeFast sa-si respecte misiunea, si anume asigurarea unui timp de livrare scurt, de maxim 2 ore. Astfel, timpul mediu pentru ridicarea si livrarea comenzilor este de 55 de minute, usor mai scazut in perioada starii de urgenta, pe fondul unui trafic fluidizat. Curierii sunt repartizati automat in functie de proximitate, in momentul in care comanda este confirmata, fara a fi necesara o actiune suplimentara din partea expeditorului. In prezent, numarul mediu de comenzi este de peste 350/zi, adica 10.000/luna, insa capacitatea de livrare este extinsa foarte rapid in functie de cerinte.

De asemenea, pentru afacerile care isi doresc sa treaca in online, BeeFast asigura construirea unui shop folosind Shopify, acesta avand integrat API-ul companiei. In 24 de ore clientul dispune de un sistem functional si activ de comenzi si livrare, inclusiv sistem de plata. Implementarea este asigurata gratuit de BeeFast cu conditia ca livrarilein Bucuresti sa se realizeze prin intermediul platformei.

Pentru perioada urmatoare BeeFast isi propune sa continue directia de dezvoltare de infrastructura digitala, urmarind implementarea in aplicatie de noi facilitati, atat pe zona B2B pentru integrarea unor business-uri mai complexe din punct de vedere al produselor si serviciilor oferite, cat si pentru curieri si clienti finali.

Cei patru antreprenori estimeaza ca urmatoarea perioada, marcata de Black Friday si sezonul cadourilor, va genera o crestere in numarul comenzilor de 25-30%. Acestia considera ca evolutia BeeFast din ultimele 6 luni va continua trendul ascendent, cifra de afaceri estimata pentru 2020 fiind de 400.000 de euro.

De asemenea, BeeFast se adreseaza si persoanelor fizice care aleg sa trimita colete sau documente rapid. Momentan, BeeFast este disponibil in Bucuresti, insa fondatorii au primit solicitari si au in vedere extinderi la nivel national, cu prioritate in Cluj-Napoca si Constanta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here