Home Life Nicușor Șerban, Agroserv Măriuța: „Fermierii români nu se află într-o competiție corectă...

Nicușor Șerban, Agroserv Măriuța: „Fermierii români nu se află într-o competiție corectă cu cei din UE”

813
0
SHARE

60-70% dintre alimentele consumate de români sunt din producția altor țări. De ce fermierii români nu pot produce la același nivel cu cei din UE? Pentru că, nu sunt puși într-o competiție corectă și egală cu cei din UE, în special în privința subvențiilor, dar și a unor condiții legislative, a susținut Nicușor Șerban, administrator al Agroserv Măriuța și deținător al brandului Lăptăria cu Caimac, în cadrul conferinței online Agribusiness 4.0.

„Doresc să le cer celor care ne reprezintă la Bruxelles să facă tot posibilul să ne punem în condiții de competiție corectă și egală cu fermierii din țările europene, și nu numai. Și aici, mă refer la subvenții, dar și la celelalte condiții, precum cele legislative. Asta pentru că, s-a întâmplat ca de multe ori anumite directive europene să fie transpuse într-un mod nefavorabil și drastic pentru noi, comparativ pentru cu cei din UE. De multe ori autoritățile române nu au dat dovadă de o bună colaborare cu fermierii, pentru a ajunge să producem alimente. Pentru că, acesta este finalul acțiunii noastre: alimente sănătoase la prețuri bune. În acest moment, sunt multe companii din România care dovedesc că se pot pune pe mesele românilor produse de calitate înaltă, dar că să putem reuși în continuare și cât mai mulți, trebuie să fim puși în competiție corectă cu fermierii, colegii noștri din Europa”, a menționat antreprenorul.

Nicușor Șerban are o fermă de vaci Holstein de genetică aleasă, dar și teren pe care îl cultivă atât pentru a asigura furajul animalelor, cât și pentru a face profit din valorificarea producțiilor de cereale, porumb sau rapiță. Deține un număr de 2.600 de animale, din care 1.050 de vaci la muls, un grajd pe o suprafață de 13.500 de metri pătrați, sală de muls și partea de birouri, de managementul efectiv al fermei de vaci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here