Home Companii dm a donat aparatură de 75.000 euro către Spitalul Victor Babeș din...

dm a donat aparatură de 75.000 euro către Spitalul Victor Babeș din Timișoara

614
0
SHARE

Într-o situație fără precedent, dm drogerie markt se implică în lupta împotriva COVID-19 prin donația a 5 ventilatoare. Acestea au ajuns vineri, 13 noiembrie 2020, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Într-o perioadă în care doar împreună putem să luptăm împotriva virusului, dm drogerie markt vine în întâmpinarea nevoilor comunității din care facem parte. Ventilatoarele donate spitalului care duce o parte grea a luptei cu coronavirus sunt folosite pentru ventilația invazivă și non-invazivă, în terapie intensivă și sunt potrivite pentru ventilația pe termen lung. De asemenea, acestea pot fi folosite și în timpul transportului, fiind potrivite atât pentru ventilația copiilor cât și pentru cea adulților. ”La nivelul grupului dm au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm 5 pentru Timișoara, pentru spitalul Victor Babeș. Achiziția este în valoare de 75.000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul”, declară Cristian Crișan, administrator dm drogerie markt România.

”Mă bucur, deși e greu să vorbim despre bucurie în zilele astea, că primim aceste cinci ventilatoare donate de către compania dm aici, în Timișoara. În cadrul proiectului nostru Oxigen vrem să ne asigurăm că avem cât de multe paturi cu oxigen și, în cazul ăsta, chiar și cu ventilatoare. Astea sunt aproape echivalent cu un pat ATI și ne ajută foarte mult în tratarea pacienților în stare foarte gravă. Mă bucur că astăzi (vineri – n.r.) cu această donație avem un prim pas puternic pentru acest proiect Oxigen. Vreau să mulțumesc și tuturor medicilor, mai ales în ATI, dar și în spital, aici, la Victor Babeș, și din alte spitale, care în aceste zile o duc foarte, foarte greu, muncesc foarte, foarte mult. Este și o povară emoțională foarte mare pentru ei și pentru întreaga societate. Le mulțumesc în numele tuturor timișorenilor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, prezent la eveniment.

Reprezentanții spitalului Victor Babeș consideră că fiecare pas este unul important și orice ajutor este binevenit. ”În plină pandemie orice ventilator reprezintă o gură de aer pentru un pacient. Aceste ventilatoare sunt mixte, adică pot să facă ventilație neinvazivă pe o secție simplă sau pot să fie folosite în terapie intensivă, inclusiv la transportul pacientului. Dacă un pacient se decompensează sus pe secție mergem să îl intubăm, îl vom transporta cu ajutorul acestui ventilator. Este foarte important că putem să reglăm concentrația de oxigen, pentru că pacienții cu virusul SARS – CoV- 2 au nevoie de concentrație mare de oxigen pentru a le sprijini funcțiile vitale. Iar acest ventilator are senzor specific și noi reglăm concentrația de oxigen pe care i-o administrăm”, sunt cuvintele Mirelei Poroșnicu, coordonator secția ATI Victor Babeș.

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar de atunci s-a extins în 13 țări: Austria, România, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu aproximativ 3.500 de magazine și 60.000 de angajați în Europa. În România, lanțul de magazine este prezent de mai mult de 10 ani, timp în care a evoluat constant, a creat peste 600 de locuri de muncă și a deschis peste 100 de magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here