Home Companii Purcari, cea mai premiată vinărie din România și Republica Moldova. A obținut...

Purcari, cea mai premiată vinărie din România și Republica Moldova. A obținut 60 de medalii de aur

691
0
SHARE

Cu peste 150 de distincții, dintre care 60 de medalii de aur, obținute în competițiile internaționale și locale, Purcari devine cea mai premiată vinărie din România și Republica Moldova, în 2020. Calitatea excepțională a vinurilor Purcari a fost apreciată și confirmată de specialiști oenologi de prestigiu în cadrul unora dintre cele mai importante evenimente ale industriei. 

Cu toate că pandemia a afectat toți producătorii, vinăria Purcari a menținut aceleași standarde înalte și a reușit să se impună drept unul dintre cei mai apreciați producători de vinuri la nivel global. Vinurile Purcari au fost premiate în toate competițiile internaționale la care au participat, precum: Mundus Vini, Eurasia Wine & Spirits, International Wine Contest, Challenge International du Vin, Oenoforum, China Wine & Spirits, Concours Mondial de Bruxelles și Mondial de Pinot.

Cea mai recentă victorie a fost înregistrată la Premiile Decanter World Wine 2020. Juriul format din 116 experți de pe întreg mapamondul a decis că Viorica de Purcari merită titlul de “Best in show” și un punctaj de 97 puncte, ceea ce plasează produsul în Topul celor mai bune vinuri ale lumii. Din cele aproape 17.000 de mostre participante în concurs au câștigat Best in Show doar 50 de produse, astfel că Viorica de Purcari a devenit unul dintre 0,3% cele mai bune vinuri prezentate în competiție.

Premiile Decanter World Wine au adus medalii și pentru Traminer de Purcari (prestigioasa medalie de platină), Negru de Purcari și Rară Neagră (ambele medalii de aur) și alte 17 medalii de argint și bronz pentru numeroase sortimente din gamele Purcari.

Toate aceste distincții, alături de ratingul oferit de Vivino.com, cea mai mare platformă online folosită de iubitorii de vin, care plasează vinurile Purcari în topul celor mai bune vinuri din lume, confirmă, o dată în plus, calitatea și standardele înalte de producție ale vinurilor Purcari.

“Anul 2020 a venit cu multe provocări pentru noi, dar, cu toate acestea, ne-am concentrat eforturile mai mult ca oricând pe menținerea calității vinurilor noastre, chiar și în condițiile dificile impuse de criza sanitară. Purcari a reușit să obțină rezultate remarcabile și în 2020, confirmând, încă o dată, calitatea pe care o oferim, recunoscută pe plan național și internațional și acest fapt nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze în continuare și mai mult. Pasiunea pentru ceea ce facem se reflectă atât în medaliile obținute, cât și în alegerile consumatorilor care plasează vinurile Purcari în topul preferințelor lor, iar aceasta este o mare responsabilitate”, a declarat Victor  Bostan, CEO Grupul Purcari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here