Home CSR Proiect UniCredit. Angajații vor planta copaci de la distanță și le va...

Proiect UniCredit. Angajații vor planta copaci de la distanță și le va urmări online creșterea

706
0
SHARE

UniCredit încheie un parteneriat cu Treedom, o platformă online care permite oamenilor să planteze copaci de la distanță și să le urmărească online creșterea. Inițiativa va crea Pădurea UniCredit, cu cel puțin 90.000 de puieți de copaci care vor fi plantați în Italia, Columbia, Haiti, Kenya, Madagascar și Tanzania.

Pădurea UniCredit va ajuta la reducerea nivelului de CO2 la nivel global cu aproximativ 20.542.500 kg în următorii 10 ani, echivalent cu emisiile produse de aproximativ 4.400 de autovehicule în fiecare an.

Toți angajații Grupului vor avea oportunitatea de a se implica în proiect, inclusiv prin plantarea propriului copac în Pădurea UniCredit în mod gratuit. În plus, colegii vor primi un discount special dacă doresc să planteze mai mulți copaci.

„Suntem mândri de această inițiativă, un alt exemplu al angajamentului nostru pentru sustenabilitate, care face parte din ADN-ul Grupului. Parteneriatul cu Treedom, urmărit îndeaproape de Consiliul Millennial, ne permite să venim în sprijinul mediului înconjurător, atrăgând în același timp atenția angajaților noștri și implicându-i în misiunea importantă de combatere a schimbărilor climatice. Pădurea UniCredit va fi formată din copaci dedicați tuturor angajaților noștri, fiecare primind propriul copac, și arătând astfel că suntem One Bank”, a declarat Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit.

Proiectul urmează Săptămânii Globale a Acțiunii în domeniul Climei din 2019, când Grupul a încurajat angajații să facă schimb de idei între ei și cu clienții cu privire la modul în care UniCredit poate face o diferență. Crearea Pădurii UniCredit a fost unul dintre proiectele care au reieșit din acest schimb de idei și a fost urmărit îndeaproape de Consiliul Millennial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here