Home Life 57% dintre români simt o presiune în social media, de a cumpăra...

57% dintre români simt o presiune în social media, de a cumpăra mai mult de Crăciun

715
0
SHARE

6 din 10 români (60%) declară că anul acesta de Craciun, vor cumpăra mai puține cadouri decât în ceilalți ani. Media la nivel european este de 47%, iar printre țările care vor face cele mai mari economii la cadourile de Crăciun se află Portugalia și Italia, conform Raportului European al Plăților Consumatorilor, ediția 2020.

Chiar dacă anul acesta bugetul este unul diminuat, consumatorii sunt hotărâți să sprijine industria locală. Europenii conștientizează faptul că anul 2020 a fost foarte dificil pentru majoritatea producătorilor locali așa că, prin consum propriu, doresc să susțină locurile de muncă generate de afacerile antreprenorilor locali.

Astfel, 64% dintre români declară că în perioada sărbătorilor vor cumpăra cu precădere cadouri produse în România. La nivel european, țările orientate cel mai mult spre consum intern sunt Portugalia (76%), Spania (74%) și Grecia (71%).

Numărul cadourilor și valoarea lor sunt însă, în relație directă cu timpul pe care consumatorii îl petrec pe rețelele de socializare. Consumatorii români (57%), cehi (60%) și portughezi (61%) sunt cei mai predispuși la influența canalelor de socializare precum Facebook și Instagram, în vreme ce olandezii (27%), danezii (30%) și belgienii (31%) rămân cei mai indiferenți la influența canalelor de socializare.

Însă social media are și un aspect pozitiv. Informația prezentată consumată pe canalele de socializare are o influență pozitivă asupra consumului sustenabil, 41% dintre consumatorii români alegând produsele sustenabile deoarece au fost mai bine informați de către grupul social de referință. Media la nivel european este de 35%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here