Home Companii 3 români care fac cu succes eCommerce pe piața americană. Au vândut...

3 români care fac cu succes eCommerce pe piața americană. Au vândut produse de peste 17 mil dolari

819
0
SHARE

Shopping-ul online este una dintre cele mai populare activități online din întreaga lume, vânzările globale de e-retail atingând 3,5 trilioane de dolari în 2019. La nivel mondial, se preconizează ca eCommerce-ul va ajunge la 6,5 trilioane de dolari până în 2022.

Creșterea spectaculoasă din industria de eCommerce din timpul pandemiei generează noi oportunități, una dintre cele mai mari fiind aceea de a dezvolta business-uri în online și posibilitatea de a vinde pe cele mai mari piețe online din lume, în topul acestora fiind piața de eCommerce din SUA.

În privința retail-ului online din SUA, în 2017, consumatorii americani au cheltuit online peste 409 miliarde de dolari. În 2022, se așteaptă că suma să depășească 638 miliarde de dolari. Până în 2022, compania americană Amazon estimează venituri nete de 365.000 miliarde dolari, conform datelor recente de pe statista.com.

Până la finalul lunii mai 2020, 62% dintre americani au mers mai puțin la magazinele offline, 52% au cumpărat mai mult online, 36% au folosit mai puțin cash, 77% au stat mai mult acasă, 69% au aplicat măsurile de distanțare socială, iar 65% au evitat locurile publice precum barurile și restaurantele.

Alex Huditan, Vlad Dragomir si Edward Ciprian Ilinca sunt trei tineri antreprenori români care fac cu succes eCommerce pe piața americană, respectiv pe Amazon. In comunitatea din România pe care Alex Hudițan a întemeiat-o în 2016, în prezent sunt peste 4.000 de români care au urmat informațiile oferite de el alături de Vlad Dragomir si Edward Ciprian Ilinca, o parte dintre aceștia ajungând chiar la rulaje de milioane de dolari anual.

Alex Hudițan vinde pe Amazon din anul 2014, iar până în prezent a lansat 9 produse toate sub un singur brand și a vândut de peste 4.000.000 de dolari. Vlad Dragomir vinde pe Amazon tot din anul 2014, a lansat 50 de produse și 5 brand-uri diferite, iar până în 2020 inclusiv a vândut de peste 12.000.000 de dolari. Edward Ciprian Ilinca vinde pe Amazon din anul 2017, a lansat peste 30 produse sub 4 brand-uri diferite și până acum a vândut de peste 1.000.000 de dolari. Toți trei sunt antreprenori și mentori și au coordonat sute de lansări de produse pe Amazon SUA.

Cei interesați să își dezvolte o afacere online pe Amazon pot descărca un ghid gratuit, pus la dispoziție de cei trei antreprenori români. Prin acest ghid, aceștia își doresc să le împărtășească și altor români din experiența lor și să le arate oportunitatea și beneficiile dezvoltării unui business pe Amazon. După descărcarea ghidului gratuit vor avea acces și la 4 tutoriale video care însumează peste 5 ore de conținut.

„Este un model de afacere ce poate fi început cu un buget de câteva mii de dolari, scalat în câteva luni, până la un an, la nivelul de rulaje de marfă de zeci de mii de dolari și apoi se poate ajunge ușor, cu produse bine selectate si alese conform informațiilor din ghid, până la rulaje de sute de mii de dolari lunar”, povestesc Alex Hudițan, Vlad Dragomir și Edward Ciprian despre comerțul online pe Amazon.

Numărul persoanelor din întreaga lume care cumpără online crește de la an la an. Conform statisticilor, peste 55% dintre cumpărători susțin că această creștere a cumpărăturilor online este o tendință pe care o vor aplica termen lung. Aceste date se traduc într-o oportunitate foarte bună pentru cei care vor să lanseze și să conducă un business online.

Conform datelor publicate recent pe statista.com, în 2019 vânzările online au reprezentat 14,1% din totalul vânzărilor la nivel mondial. Se estimează că în 2023 acest procent va ajunge la 22%.

În 2019, aproximativ 1,92 miliarde de persoane din întreaga lume au achiziționat bunuri sau servicii online. În 2021 se estimează că peste 2,14 miliarde de oameni din întreaga lume vor achiziționa online produse și servicii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here