Home Destinatii Bucureștiul, cel mai vizitat oraș de români în 2020

Bucureștiul, cel mai vizitat oraș de români în 2020

555
0
SHARE

55% dintre rezervările făcute de români anul trecut, au fost pentru București. Acesta a fost urmat de Londra, cu 17% din totalul călătoriilor și Iași cu 7%. În continuare, preferințele românilor s-au îndreptat spre Cluj, Timișoara, Bacău, Paris și Bruxelles, arată datele din analiza realizată de agenția de turism online eSky.

Anul 2020 a fost un an atipic, dificil și neobișnuit, care a schimbat modul în care trăim, muncim, precum și multe din valorile pe care le credeam importante. Atât sănătatea oamenilor, cât și activitatea din toate industriile au fost influențate în principal în mod negativ de pandemia de coronavirus.

Industria Turismului nu a făcut excepție, aceasta fiind una din cele lovite în plin de temutul virus și de restricții. Cu toate acestea, comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte țări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie.

Urmează o analiză a specialiștilor agenției de turism online eSky legată de trendurile din 2020.

În topul destinațiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricțiile impuse de guverne. Restul clasamentului conține pe locul 2, Marea Britanie, cu 15% din numărul total de rezervări, pe locul trei Germania (8%), urmată de Italia (6%), Spania și Franța cu 4%, iar pe locul 7 avem Belgia cu 2%.

Dacă în anii trecuți, ne obișnuisem să avem Londra ca oraș preferat, în 2020 – București conduce detașat cu 55% dintre rezervări. Acesta fiind urmat de Londra, anul acesta având 17% din totalul călătorilor și Iași cu 7%. Ca preferințe, orașele au fost urmate de Cluj, Timișoara, Bacău, Paris și Bruxelles.

2020 a influențat drastic viețile oamenilor, dar și alegerile tipurilor de zboruri pe care le-au făcut. În comparație cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naționale a scăzut cu 57%.

Interesant este faptul că, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendință numită „travelbubble” ce constă în călătoria în străinătate, în țările vecine și relativ aproape de țara călătorului. Această tendință este confirmată de datele de la eSky – scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către țările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%.

Din cauza pandemiei, turiștii au nevoie de un sentiment de securitate pentru decizia de a călători – atât în ​​străinătate, cât și în țară. Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în ​​2019, dar este demn de remarcat faptul că numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziționată a crescut.

„În 2019, doar 15% din rezervări aveau asigurare de călătorie. 2020 și pandemia de coronavirus a schimbat radical situația – a fost achiziționată asigurare pentru fiecare 3 rezervări de pe site-urile web eSky”, comentează Inga Wawrzyniak-Gacek, Director de Marketing și Comunicare al eSky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here