Home Stiri Astra Film Festival Sibiu se va derula în două etape. Noi...

Astra Film Festival Sibiu se va derula în două etape. Noi surprize anunţate pentru public

694
0
SHARE

De săptămâna aceasta au debutat înscrierile la Festivalul de Film Astra Sibiu  2021. În concurs se pot înscrie producții realizate în anii 2020 și 2021 de către regizorii și producătorii de film documentar din toată lumea. Până pe data 15 aprilie, aceştia pot înscrie peliculele în cadrul celor trei secțiuni competiționale sau a seriei de secțiuni curatoriale și programe tematice.

Una dintre noutăţile anunţate de organizatori este desfăşurarea festivalului în două etape. Astfel, în perioada 27 august -12 septembrie, Astra Film va avea loc în aer liber (27 august-5 septembrie) – cu proiecții de filme și evenimente în aer liber, în spații inedite, și online (6-12 septembrie) – cu proiecții de filme, evenimente și programul dedicat industriei filmului documentar). În perioada 11-16 octombrie va avea loc Astra Film Junior–program de inițiere în filmul documentar dezvoltat pentru publicul tânăr și foarte tânăr.

Înființat în 1993, Festivalul Astra Film a devenit una dintre platformele principale ale documentarului din România și din Europa și este în căutare permanentă de filme documentare cu o prezență puternică a perspectivei regizorului, atât în formă, cât și în conținut. Specialiștii și publicul AFF apreciază în mod deosebit calitățile cinematografice, onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea și creativitatea.

„Ediția din 2021 va continua să exploreze noul climat în care se desfășoară evenimentele culturale, așa cum am făcut-o anul trecut, când, practic,am reinventat festivalul și am găsit modalități inedited de a ajunge la publicul nostru fidel și de a atrage public nou. Așa au fost, de exemplu, proiecțiile pe un ecran amplasat între mori de vânt, vizionate din bărci plutind pe lac, în mijlocul miraculosului Muzeu Astra. În acest an, vom veni cu noi surprize, într-o ediție care se va desfășura în aer liber și online, plus mult așteptatul eveniment Astra Film Junior,  pe care vom fi fericiți să îl reluăm”, a declarat regizorul Dumitru Budrala, directorul Astra Film Festival.

Organizatorii spun că, în funcție de reglementările COVID-19 care vor fi în vigoare în perioada preconizată, programul anunțat poate suferi modificări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here