Home Companii Synevo România extinde capacitatea de testare COVID-19 cu 25%. În prezent sunt...

Synevo România extinde capacitatea de testare COVID-19 cu 25%. În prezent sunt funcționale 94 de centre

619
0
SHARE

Încă 25 de centre de testare COVID-19 vor fi deschise în acest an de către Synevo România, ca urmare a creșterii cererii din partea publicului. Conform unui comunicat al companiei, cererea de teste Real-Time PCR din partea persoanelor fizice care s-au adresat rețelei de laboratoare și centre de recoltare Synevo a crescut cu aproximativ 50% în primele trei luni ale acestui an, față de ultimul trimestru al anului trecut.

Mare parte dintre pacienți au optat de la începutul anului pentru teste RT-PCR și teste de anticorpi, atât cele care identifică imunitatea generată după efectuarea vaccinului, cât și după infecția cu virusul Sars-CoV-2.

Strategia de dezvoltare a capacității de testare COVID-19 prevede achiziția unor echipamente pentru automatizarea tuturor etapelor din cadrul proceselor de lucru și prin dezvoltarea rețelei de centre de testare dedicate. În prezent, testele Real-Time PCR pot fi accesate în 94 de centre Synevo dedicate din țară,din 44 de orașe.În București, Ilfov și Timișoara rezultatele în limba română și engleză sunt eliberate în mai puțin de 12 de ore, iar în alte 26 de orașe în 24 de ore.

„Testarea și vaccinarea rămân principalele instrumente de control ale pandemiei. Am investit constant în extinderea capacității de testare RT PCR și imunologică, precum și în educația și dezvoltarea medicală a colegilor noștri, pentru a fi pregătiți pentru actuale și viitoare solicitări de testare. De asemenea, am reușit ca, prin extinderea numărului de puncte de recoltare, să îmbunătățim accesul clienților la instrumente de testare specifică Covid, cu cel mai ridicat nivel de acuratețe”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România. 

Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 235 de lei, iar programările se pot face online, telefonic sau direct în centrele de recoltare.Începând cu această săptămână,în București testul poate fi accesat inclusiv în regim 7 zile din 7, în anumite intervale orare, în centrul de recoltare Synevo Plevnei.

Synevo operează în acest moment mai multe echipamente dintre care două platforme de testare Real-Time PCR performante Roche Diagnostics -cobas® 8800 system și cobas® 6800 system, precum și un echipament furnizat de Abbott Laboratories, care însumat permit realizarea unui număr de 6.500 de teste pe zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here