Pandemia de coronavirus a ridicat cu 10% vânzările din România pentru sistemele de control acces fără contact (touchless), după cum anunță ASSA ABLOY, lider global în soluții de acces.
„În contextul în care încă ne luptăm cu pericolele determinate de COVID-19, companiile caută soluții care să asigure o revenire la un mod de lucru normal și în deplină siguranță pentru angajați, colaboratori sau clienți. Astfel, siguranța în spațiile publice și mai ales în cele de birouri a devenit o prioritate pe piața locală. În acest sens, o mare parte dintre companii se îndreaptă către soluții de control al accesului fără contact, dar și către sisteme care să permită localizarea persoanelor dintr-un anumit spațiu și, astfel, gestionarea optimă avizitatorilor”, a declarat Florin Tihulcă (Foto), Managing Director ASSA ABLOY România.
Principalele categorii de produse și servicii ce pot asigura un mediu de lucru sigur din punct de vedere al contextului pandemic sunt sistemele de control acces digitale, automatizările pentru uși, mânerele antibacteriene sau cele de tip no-hands, dar și sistemele de monitorizare a accesului în timp real.
Principalele industrii care apelează astăzi la astfel de produse sunt cea medicală, și cea a clădirilor de birouri, acestea fiind principalele zone în care răspândirea virusului Covid-19 reprezintă un real pericol. De asemenea, un interes crescut pentru sistemele de control al accesului touchless există și în industria hotelieră, cât și în unitățile de învățământ.
„Revenirea la un stil de viață normal, în care să nu mai fim nevoiți să ne distanțăm social și să putem interacționa poate fi atinsă și prin utilizarea celor mai noi inovații tehnologice. Astfel, organizațiile din toate industriile apelează tot mai mult la sistemele ce asigură un control al numărului de vizitatori într-un anumit spațiu”, mai afirmă Florin Tihulcă.
Conform spuselor sale, anul pandemiei a adus un iinteres tot mai mare al clienților pentru mânere antibacteriene sau no-hands, dar și pentru soluțiile inteligente de acces și monitorizare a numărului de persoane dintr-un spațiu cu risc de supraaglomerare.