Home Companii SPARK atrage jumătate din amatorii de carsharing din București. Află ce îi...

SPARK atrage jumătate din amatorii de carsharing din București. Află ce îi motivează

626
0
SHARE

Peste 53% dintre bucureștenii care aleg carsharing pentru a călători prin oraș preferă SPARK, serviciul de carsharing cu cea mai mare flotă de mașini exclusiv electrice, conform unui sondaj inițiat în perioada martie-aprilie de SPARK în rândul a peste 3.300 de utilizatori de carsharing.

Ușurința de a găsi un vehicul în imediata apropiere, prețul de închiriere mai mic față de alte servicii similare și modul facil de închiriere, dar și faptul că se deplasează în oraș într-un mod responsabil față de mediu sau că au posibilitatea de a parca gratuit în orice parcare public, îi face pe clienți să își îndrepte atenția spre acest serviciu.

Flotă extinsă

Compania, care la mijlocul anului 2020 avea 50 de mașini, și-a extins flota de aproape 10 ori, în ciuda provocărilor generate de pandemie care a dus la schimbări în obiceiurile de călătorie ale oamenilor. În prezent, SPARK este cel mai mare operator de carsharing din România, cu o flotă auto mai mare decât toți ceilalți operatori de carsharing la un loc, și intenționează să crească în continuare numărul de mașini electrice disponibile în 2021 și mai departe.

Aproape 41% dintre respondenții la sondaj spun că găsesc o mașină la o distanță foarte scurtă de mers pe jos, iar alți 49% la câteva sute de metri față de locul unde se află. Distanța scurtă până la mașină este un criteriu important în alegerea serviciului de carsharing SPARK, urmată de costul de închiriere, de gradul de încărcare a bateriei și de modelul mașinii. 39,6% dintre cei care închiriază mașinile electrice SPARK preferă Renault Zoe, urmat de BMW i3 (23,5%), Nissan Leaf (22%) și Skoda Citigo (14,8%).

Costuri avantajoase

Între achiziția, întreținerea și costurile de consum ale unui automobil personal și folosirea automobilelor electrice închiriate de SPARK este posibil să alegi varianta a doua, spune Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK România.

„Sunt costuri de până la 3 ori mai mici comparativ cu cele pentru a deține o mașină similară pe combustibil. Costul lunar tipic pentru deținerea, asigurarea, combustibilul și întreținerea unei mașini convenționale este egal cu până la 275 de călătorii de cincisprezece minute folosind SPARK în fiecare lună, ceea ce înseamnă o medie de 9 drumuri pe zi”, explică acesta.

Cel mai adesea, bucureștenii aleg SPARK pentru a ajunge la întâlniri cu prietenii sau în locuri în care nu au acces la mijloace de transport în comun sau la diferite evenimente speciale. 29,8% dintre utilizatori SPARK consideră că în acest fel economisesc timp, iar alți 24,6% spun că preferă acest mijloc față de alte tipuri de servicii cum sunt cele de ridesharing pentru plăcerea de a conduce, mai ales când vine vorba de mașini electrice.

IT-iștii și specialiștii în vânzări, clienți fideli

profesioniștii din IT reprezintă peste un sfert dintre utilizatorii SPARK, urmați de ingineri și specialiști din domeniul producției, de profesioniști din domeniul vânzărilor și de angajați în domeniul transporturilor, demonstrând că serviciul este convenabil pentru oamenii din toate categoriile profesionale. Peste 71% dintre utilizatorii frecvenți au sub 34 de ani și aproape 59% sunt angajați full-time, în timp ce 26% au un business propriu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here