Home Destinatii Vâlcea adoptă stilul glamping. Mai multe resorturi se deschid anul acesta

Vâlcea adoptă stilul glamping. Mai multe resorturi se deschid anul acesta

2630
0
SHARE

Glampingul este versiunea luxury a cazării la cort, iar Vâlcea tinde să devină judeţul cu cele mai multe zone de acest tip amenajate de investitori independenţi.

Nu mai puţin de 3 resorturi de acest tip vor fi inaugurate în cursul acestei veri în judeţ, două în zona Călimăneştiului şi unul la poalele masivului Buila, în comuna Costeşti.

Săptămâna aceasta: povestea Epic Glamping Călimăneşti

Ideea unei investiţii într-o zonă glamping deschisă chiar în inima oraşului staţiune Călimăneşti s-a născut exact în timpul pandemiei, după cum recunoaşte administratorul bazei, Mădălina Zgripcea.

Lucrez în turism şi am văzut de anul trecut ce efecte poate să aibă pandemia. Atunci mi-am dat seama că trebuie să investesc în ceva care să asigure confort pentru turişti în acelaşi timp cu distanţarea solicitată de autorităţi.

Epic Glamping este o destinaţiei intimă, cu doar 3 corturi instalate, şi o evadare în inima naturii, pentru că suntem poziţionaţi într-o oază de verdeaţă, pe un deal aflat la un kilometru de centru administrativ al oraşului”, explică Mădălina.

Până acum, proprietara Epic Glamping nu a făcut un calcul al costurilor apărute în timpul investiţiei, dar se felicită pentru inspiraţia de a fi cumpărat majoritatea materialelor de construcţie, înainte de primăvara anului acesta. „De două luni, preţurile materialelor aproape că s-au dublat. E o criză neaşteptată, nejustificată şi care va trece în scurt timp. Am oprit anumite lucrări de amenajare pe zona de promenadă, dar norocul a fost că pentru zona de glamping aveam materiale cumpărate de anul trecut”.

Sezon scurt, preţuri accesibile

Proprietara Epic Glamping Călimăneşti recunoaşte că nu se bazează pe o invazie de turişti din zonă, ci pe rezervările celor care obişnuiesc să tranziteze frecvent Valea Oltului: vizitatori din Bucureşti, Dolj, Olt, Argeş etc.

Inaugurarea este programată pentru 1 August, dar deja o precomandă a fost făcută de un bucureştean pentru data de 29 iulie.

„Ne ajută faptul că am început promovarea proiectului încă din toamna anului trecut, dar avem noroc şi cu serile de muzică din Brezoi. Avem rezervări pentru serile de concerte Beth Hart şi ale evenimente care se derulează acolo.

Sezonul pentru glamping este destul de redus în această parte a ţării. Suntem la munte, iar nopţile sunt destul de reci, aşa că în 2022 vom deschide în luna iunie, cel mai probabil. Sfârşitul sezonului este septembrie, maxim primul weekend din octombrie.

De început am început bine. Avem weekendurile rezervate până la sfârşitul sezonului şi s-au completat şi multe dintre zile săptămânilor din august şi septembrie”, afirmă Mădălina.

Rezervările de weekend vin cu obligativitatea de a închiria un cort pentru minim două nopţi, preţul pentru o unitate /noapte fiind de 250 de lei. În timpul săptămânii, costul cazării scade la 200 lei.

La cort, în deplin confort

Ce li se oferă turiştilor la acest tarif? Linişte, confort deplin – corturile fiind singurele din ţară care au şi baie individuală- zonă de agrement cu piscină supraterană, foişor cu vedere panoramică asupră Văii Oltului, grătar şi experienţe de neuitat pentru cei care se află pentru prima oară la poalele munţilor Cozia.

„Am conceput unităţile cu tot confortul pe care l-aş dori pentru mine şi familia mea. De accea am şi adăugat  bai individuale în fiecare cort. Nu suport ideea de baie comună, aşa cum găseşti în alte resorturi de acest tip sau în campinguri”, mai spune Mădălina Zgripcea.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here