Home Cariere Cerere crescută de medici pe piaţa muncii. Ofertele nu vin doar din...

Cerere crescută de medici pe piaţa muncii. Ofertele nu vin doar din România

716
0
SHARE

Medicii sunt la mare căutare atât în România, cât şi peste hotare. 3000 de anunţuri de angajare au fost postate în ultimele luni pe platforma online BestJobs, iar 5% dintre acestea sunt de la angajatori străini.

În unele cazuri, pachetele de beneficii oferite de clinicile din străinatate sunt mult peste ceea ce oferă angajatorii autohtoni, cu sume ce pot ajunge şi la 10.000 euro.

„Observâm cum anunţurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obţine în România, pornind chiar şi de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro”, spune Ana Vişian, Maketing Manager BestJobs România.  

Ţările din Vest caută specialişti pe bani buni

Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 și 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie.

Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare BestJobs. Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse.

„Mulţi medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, lucru care îi determină să caute personal la noi în țară, în număr așa mare”, mai spune Ana Vişian (foto).

În România, cele mai bine plătite joburi rămân cele din IT/Telecom, Mangement şi Inginerie, domenii unde salariile ajung chiar şi la 6.000 euro, conform detaliilor adăugate de angajatori pe platforma de recrutare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here