Home Societate 8 incubatoare pentru Maternitatea Râmnicu Vâlcea

8 incubatoare pentru Maternitatea Râmnicu Vâlcea

544
0
SHARE

Secția de Neonatologie a Maternității Râmnicu Vâlcea, unitate din subordinea Spitalului Județean Vâlcea, va fi dotată cu 8 incubatoare pentru noi născuți, după ce, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto), aleșii județeni au aprobat alocarea sumelor necesare pentru cofinanțarea acestei investiții.

„Alături de colegii  consilieri, am votat, în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, la rectificarea bugetului, alocarea fondurilor necesare cofinanțării proiectului ce presupune dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Secției de Neonatologie din cadrul SJU Vâlcea.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Sănătății, care, din practica anterioară, știm că alocă mai puțin de 90% din valoarea investiției, diferența fiind suportată de către Consiliul Județean Vâlcea”, a explicat Rădulescu.

În vederea asigurării contribuției județului la acest proiect, CJ Vâlcea a aprobat alocarea a 49.300 lei, pentru achiziționarea celor 8 incubatoare destinate Secției Neonatologie din cadrul SJU Vâlcea.

„Am reușit de-a lungul anilor să dotăm cu aparatură nouă mai multe secții ale Spitalului Județean, dar niciodată nu este suficient. Așa se face că vom continua aceste investiții în îmbunătățirea calității serviciilor oferite de spitalele din subordinea Consiliului Județean”, a mai spus Constantin Rădulescu.

Clădirea Maternității a fost deja consolidată din fondurile alocate de CJ Vâlcea, în vederea consolidării și modernizării acesteia, proiect ce se derulează pe fonduri europene și care are o valoare de peste 8 milioane euro.

În ultimele luni, administrația județeană din Vâlcea a bifat mai multe investiții de anvergură în unitățile medicale de sub tutela sa. Astfel, 2 milioane euro vor fi alocate pentru întărirea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Alte 3,3 milioane euro au fost recepționate prin intermediul unui proiect european ce vizează extinderea ambulatoriului aceleiași unități medicale.

Un alt proiect important este cel de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăiești, unde se va construi un spital modular COVID.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here