Liderii principalelor confederaţii sindicale din ţară au fost prezenţi la Vâlcea pentru a discuta şansele de revitalizare a turismului din zona Voineasa-Vidra. Bogdan Hosu ( Cartel Alfa), Dumitru Costin – (BNS), Leonard Bărăscu – (CNSLR Frăția), dar şi alţi reprezentanţi importanți ai celor mai cunoscute blocuri sindicale din țară s-au aşezat la masa discuţiilor cu reprezentanţii administraţiei judeţene pentru a găsi o cale comună de a promova potenţialul turistic al staţiunilor Voineasa şi Vidra, unde capacităţile de cazare sunt în proprietatea blocurilor sindicale.
“Consiliul Judeţean Vâlcea nu are nicio proprietate în zonă, însă putem fi noi cei care să îi aducem la aceeași masă pe toți factorii implicați, într-un demers comun: revitalizarea stațiunilor Vidra și Voineasa, lucru care s-a și întâmplat astăzi.
În ceea ce privește implicarea CJ Vâlcea și sprijinul nostru concret, am discutat cu primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, să preluăm și să modernizăm drumul care pleacă din intersecția cu DN7 A și ajunge în stațiunea Vidra.
De asemenea, vom demara procedurile pentru ca, pe viitor, să avem o mai bună semnalizare pentru partea de publicitate de stațiune, care este o problemă comună a tuturor stațiunilor din România”, a punctat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto).
La următoarea întâlnire dintre părţi se va discuta şi posibilitatea înființării unui cluster, prin care administraţia judeţeană să poată promova investiții în turism și să contribuie la revitalizarea unor stațiuni emblematice, așa cum sunt Voineasa sau Vidra.
Cele două staţiuni sunt poziţionate în zona montană de nord a Vâlcii, în imediata apropiere a graniţei administrativ teritoriale cu judeţele Gorj, Alba şi Sibiu. De altfel, investiţii mai vechi în modernizarea şoselei Transalpina şi deschiderea Transalpina Ski Resort au pus zona în atenţia iubitorilor de turism montan şi de sporturi de iarnă. După o serie de litigii care au blocat activitatea pe pârtia de ski Transalpina în ultimele sezoane, se aşteaptă ca anul acesta resortul să funcţioneze pe întreaga durată a anotimpului rece. În acelaşi timp, prefecturile Vâlcea şi Alba au încheiat un protocol pentru menţinerea accesului auto pe timp de zi în perioada de iarnă pe şoseaua alpină care face legătura între cele două judeţe. Această decizie ar urma să asigure un flux mai mare de turişti în zonă, conform autorităţilor. În plus, activitatea culturală din Vâlcea ar putea câştiga un nou eveniment de amploare, intenţia preşedintelui CJ Vâlcea fiind de a organiza anual un festival al DJ-ilor pe pârtia de la Transalpina Ski Resort, cu durată extinsă pe toată perioada sezonului rece.