Home Turism Transalpina Ski Resort se deschide în decembrie. La ce să te aştepţi...

Transalpina Ski Resort se deschide în decembrie. La ce să te aştepţi sezonul acesta

412
0
SHARE

Una dintre cele mai frecventate locaţii pentru practicarea schiului în România, Transalpina Ski Resort este gata să dea deschiderea sezonului 2022-2023 în ciuda incertitudinilor apărutea dea lungul anului. Iată şi la ce trebuie să te aştepţi dacă ai de gând să vizitezi domeniul schiabil din Munţii Lotrului.

Preţuri mai mari

O eventuală creștere cu 15% a tarifelor de acces pe pârtii va trebui luată în calcul de turiștii care vin constant în zonă. „Nu ne-am fi dorit să ajungem la o majorare de tarife și tocmai de aceea încercăm să efectuăm o creștere limitată. Trecem printr-o perioadă în care puterea de cumpărare a românilor este scăzută, iar, dacă este să fim drepți, apetitul populației pentru practicarea sporturilor de iarnă nu este foarte ridicat”, anunţă administratorul domeniului schiabil din Vâlcea, Adrian Iepure.

Conform acestuia, costurile cu energia electrică au crescut în ultimul an cu 600%, ceea ce face ca folosirea în exces a instalaţiei de zăpadă artificială să nu mai fie rentabilă.

Cam acelaşi lucru se întrevede şi în ofertele de cazare din zonă: Voineasa, Vidra, Malaia, iar în privinţa mâncării este posibil să scoţi şi cu 50% mai mult din buzunar, dată fiind evoluţia preţurilor.

Drumuri mai bune şi staţii de încărcare electrică

Pe de altă parte, încă de anul trecut funcţionează un protocol între regiile judeţene de drumuri din Vâlcea şi Alba privind menţinerea căilor rutiere „la negru” ori de câte ori este nevoie. Astfel, accesul spre judeţul Alba va fi menţinut pe tot timpul sezonului de schi. Nu este valabil însă şi pentru Transalpina, ca urmare a condiţiilor dificile de pe traseul ce duce spre Rânca, Gorj. Acesta va fi închis pe perioada iernii.

Tot ca un plus poate fi văzută şi decizia primăriei Voineasa de a instala şase staţii de încărcare pentru automobile electrice în imediata vecinătate a domeniului schiabil. Astfel, dacă eşti posesor al unui automobil electric, din această iarnă nu mai trebuie să îţi faci griji în privinţa reîncărcării bateriei.

Deschiderea oficială a Transalpina Ski Resort este programată pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Sezonul însă ar putea fi mai scurt, în funcţie de condiţiile meteo din zonă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here