Home Destinatii Unde plecăm în vacanțe, cine ne vizitează? Top destinații turistice

Unde plecăm în vacanțe, cine ne vizitează? Top destinații turistice

407
0
SHARE

Românii s-au obișnuit să își petreacă vacanțele în țările din proximitate, destinația preferată fiind Bulgaria, dar primim un flux de vizitatori tot mai masiv pe diverse zone turistice. O bună parte din turiștii care ajung în România fac parte din diasporă, dar există un interes crescut și pentru alte naționalități atunci când vine vorba de turism cultural, turism medical sau turism de business.

Datele colectate de Google prin instrumentul Destinations Insights, adăugat motorului de căutare, ne oferă și o privire mai clară asupra zonelor unde turiștii externi doresc să poposească în România.

 

Orașele din România cu cea mai mare creștere în căutările pe Google a cererii de cazare în 2022:

  1. București
  2. Craiova
  3. Geoagiu-Băi
  4. Otopeni
  5. Iași
  6. Timișoara
  7. Târgu Ocna
  8. Sărata-Monteoru
  9. Cluj-Napoca
  10. Căciulata

 

Interesul cel mai crescut pentru destinațiile turistice românești vine din partea rezidenților din Italia, Marea Britanie, Germania, Spania și Israel.

„Avem un raport calitate/preț foarte atractiv”, explică administratorii unor unități hoteliere din Vâlcea. Județul figurează cu stațiunea Căciulata în Top 10 cele mai căutate destinații turistice din România.

Anul trecut, fluxul de turiști români și străini care au staționat cel puțin două nopți în unitățile de cazare înregistrate la nivel de județ a depășit 530.000, aproape dublu față de populația actuală a Vâlcii.

Pe unde colindăm noi?

În același timp, românii au și ei preferințe clare în ceea ce privește petrecerea vacanțelor sau evadările tip city-break.

Destinațiile preferate de vacanță ale românilor în 2022, potrivit căutărilor de cazare pe Google, au fost Bulgaria, Turcia și Grecia, iar ca orașe Varna, Sunny Beach și Hurghada. Destinația cu cea mai mare creștere în căutările de cazare pe Google în 2022 din România a fost Turcia, care are și cele mai multe localități în top – nu mai puțin de cinci.

 

Destinațiile preferate de cazare ale românilor în căutările pe Google în 2022

 

  ȚĂRI ORAȘE
1 Bulgaria Varna
2 Turcia Sunny Beach
3 Grecia Hurghada
4 Egipt Manavgat
5 Italia Istanbul
6 UAE Dubai
7 Spania Bozyaka
8 Ungaria Belek
9 Franța Budapesta

10 Austria         Roma

 

În materie de city break-uri, cele mai multe căutări pentru zboruri către un oraș au fost făcute către Roma. În schimb, la nivel de țară, cele mai multe căutări au vizat aeroporturi din Italia.

Destinațiile preferate de zbor ale românilor în căutările pe Google în 2022

 

  ȚĂRI ORAȘE
1 Italia Londra
2 Spania Paris
3 Marea Britanie Roma
4 Turcia Milano
5 Germania Madrid
6 Franța Barcelona
7 Grecia Istanbul
8 Bulgaria Dubai
9 UAE Viena
10 Olanda Amsterdam

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here