Home Companii Românii și animalele de companie. Evoluție constantă a pieței de diagnostic medical...

Românii și animalele de companie. Evoluție constantă a pieței de diagnostic medical veterinar

451
0
SHARE

Grija românilor față de animalele de companie, dar și interesul fermierilor de a preveni îmbolnăvirea celor crescute în exploatațiile comerciale a întreținut o creștere constantă a pieței de diagnostic medical veterinar în ultimii 10 ani.

Piața de diagnostic medical veterinar crește constant de peste zece ani, pe fondul evoluției veniturilor populației, modificării stilului de viață, precum și a interesului pentru sănătatea animală, completat de evoluția tehnologică, care permite depistarea mai multor afecțiuni, potrivit datelor furnizate de Synevovet, unul dintre cele mai importante laboratoare dedicate patologiei veterinare.

500.000 diagnostice într-un an

Compania oferă partenerilor o paletă de peste 900 de teste diferite, de la cele uzuale, la analize complexe, inclusiv genetice. Până la finalul anului 2022, Synevovet a oferit în România peste 500.000 de servicii de diagnostic prin intermediul partenerilor, cabinete și clinici veterinare, ferme sau asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor. Serviciile oferite includ analize uzuale, precum și teste complexe, genetice, de histopatologie, biologie moleculară sau citologie. Anul trecut, echipa Synevovet a analizat în medie peste 2.000 de probe zilnic, provenite de la proprietari de animale și companii din domeniul veterinar.

„Suntem de peste zece ani principalul partener al specialiștilor veterinari și fermierilor din țară, interval în care ne-am extins paleta de servicii și dotările tehnologice. Medicina veterinară a evoluat, aspect vizibil în numărul de medici veterinari activi și expertiza acestora. Continuăm să investim în dotările laboratorului și pregătirea personalului pentru a fi alături de cei peste 900 de parteneri din țară și a le oferi datele de care au nevoie pentru o diagnosticare rapidă și corectă”, a declarat Dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator Synevovet.

Din 2011, primul an de activitate, până în prezent, Synevovet a investit în dotări, infrastructură, pregătire personal și dezvoltarea gamei de servicii.

Parteneriate externe

Oferta de teste Synevovet este susținută și de parteneriatele semnate cu laboratoare din afara țării, precum și cu Facultăți de Medicină Veterinară din România, Italia sau Austria.

„Implicarea Synevo în dezvoltarea segmentului de analize pentru animale a presupus investiții în dotarea cu echipamente de top și programe continue de formare profesională pentru echipa medicală Synevovet. Facem tot posibilul pentru susținerea calității îngrijirii medicale a animalelor, starea de sănătate a acestora având o influență directă și asupra calității vieții umane”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România. Parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic Medicover, laboratorul Synevovet a fost înființat în 2011 și oferă o gamă largă de servicii veterinare printre care enumerăm: alergologie, anatomie patologică, biochimie, biologie moleculară, genetică, hematologie și coagulare, imunologie, microbiologie, parazitologie, serologie, toxicologie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here