Home Societate Corporate Dragobete. Românii, campioni în iubiri la birou

Corporate Dragobete. Românii, campioni în iubiri la birou

383
0
SHARE

Românii sunt iubăreţi, dar nu au neapărat şi curajul necesar în a încerca să cucerească persoane necunoscute. Astfel, locul de muncă rămâne mediul popular de a dezvolta o relaţie amoroasă, iar team building-urile dau şi mai mult frâu în apariţia legăturilor romantice între colegi, conform unui recent sondaj BestJobs.

Se sparg graniţele profesionale

40% dintre angajați consideră jobul cel mai facil mod de a-și întâlni perechea, iar jumătate dintre ei cunosc cel puțin o situație când colegii au depășit granițele profesionale în teambuilding, arată sondajul.

15% dintre respondenţi spun că au lucrat sau lucrează în prezent cu partenerul în aceeași companie. Dintre cei care își au printre colegi jumătatea, 35% afirmă că principalul avantaj este că acesta înțelege suișurile și coborâșurile cu care se confruntă, 19% sunt de părere că astfel se pot sprijini reciproc cu informații și 16% sunt inspirați de partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ.

De asemenea, 16% sunt de părere că sunt mai buni la job atunci când lucrează alături de partener și astfel scad șansele de a intra în burnout (aproximativ 7%), mai ales în contextul în care împart biroul de acasă.

Pentru restul, rămân variantele reţele sociale (13%), cunoştinţe comune (12%) sau abordarea directă în oraş (11%).

Reversul medaliei

Pe de altă parte, o relație la locul de muncă poate însemna că problemele personale pot interfera cu munca și invers (48%), dar și posibile acuzații de favoritism (20%) și dificultăți în a planifica concediile simultan (12%). Mai mult, printre dezavantaje se numără și numărul ridicat de conflicte la locul de muncă, bârfele de la birou și lipsa de securitate la locul lor de muncă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here