Home Companii AAylex ONE și Cooperativa Țara Mea semnează un parteneriat strategic. Pe ce...

AAylex ONE și Cooperativa Țara Mea semnează un parteneriat strategic. Pe ce mizează producătorul din spatele brandului Cocorico

491
0
SHARE

AAylex ONE, producătorul de carne de pui aflat în spatele renumitului brand Cocorico forțează segmentul de piață dedicat produselor „ready-to-eat” (RTE) și ”ready-to-cook” (RTC) printr-un recent parteneriat semnat cu Cooperativa Țara Mea.

Adaptare la piață

Cele două companii își propun să faciliteze accesul consumatorilor de pretutindeni la produse românești din carne de pui, de cea mai bună calitate, având la dispoziție un portofoliu atractiv și diversificat.

Parteneriatul s-a dezvoltat firesc, ambele echipe având dezideratul de a promova și valorifica superior produsele românești. AAylex One va beneficia prin parteneriatul strategic de o extindere a pieței de desfacere, încurajând consumul produselor autohtone. Cooperativa Țara Mea își va folosi experiența din domeniu pentru a dezvolta și comercializa produse sănătoase și moderne, bine adaptate la piață și la nevoile sale.

În opinia fondatorului AAylex, colaborarea între cele două companii va genera o creștere de cel puțin 5% a cifrelor de afaceri în primul an de parteneriat. „ M-am bucurat să identificăm în parteneriatul cu Cooperativa Integrată Țara Mea dorința comună de a facilita accesul rapid al consumatorilor de pretutindeni, la o hrană de calitate. Răspundem astfel, nevoilor consumatorilor de a avea opțiuni versatile de pregătire a meselor. Le oferim în același timp, alimente sănătoase, naturale și apetisante, game complexe, inovative, bazate pe carnea ce provine de la puii Cocorico, crescuți etic, hrăniți 100% în mod natural și responsabil.

Produsele bazate pe carne de pui, cu trasabilitate 100% românească, vor fi produse în noile fabrici AAylex ONE, dotate cu tehnologii unice și automatizări avansate, de ultimă generație. Sunt onorat că am întâlnit un partener român de calitate, care împărtășește valori și principii similare cu organizația noastră, precum calitatea produselor oferite, standardele etice de producție și acțiunile de responsabilitate socială. Totodată, sunt convins că acest parteneriat va genera o creștere a cifrelor de afaceri a ambelor companii cu cel puțin 5%, doar anul acesta”, a explicat  Bogdan Stanca, fondator și Președinte Directorat AAylex ONE.

Dependenți de importuri

Pe segmentele RTE și RTC, România import mai mult de 90% din produsele ce ajung în lanțurile supermarketurilor, în ciuda faptului că producătorii autohtoni vin la rândul lor cu o ofertă variată de alimente incluse în aceste game de produse.

Aflată deja într-un parteneriat de durată cu Kaufland, Cooperativa Țara Mea își propune să modifice acest raport de forțe din retailul alimentar.  „E deja binecunoscut: eu cred în produsele românești și voi investi în dezvoltarea lor, ori de câte ori va fi necesar. Astăzi peste 93% dintre produsele de pe piață, pe segmentele “ready to cook” și “ready to eat”, provin din import și acest lucru trebuie schimbat, pentru că România are produse de o calitate extraordinară. Trebuie doar să ținem pasul cu trendurile din piață. Și putem face asta investind continuu în game noi de produse. Acest parteneriat va oferi românilor hrană de calitate, la prețuri accesibile și va marca, de asemenea, trecerea într-o nouă eră, o schimbare fundamentală pe segmentul cărnii de pui: produse gândite după nevoile actuale ale cumpărătorilor”, a completat Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here