Home Destinatii Solo trip, trendul turistic declanşat de femei. Ce experienţe aleg în 2023

Solo trip, trendul turistic declanşat de femei. Ce experienţe aleg în 2023

291
0
SHARE

A devenit vizibil abia în perioada februarie-martie a acestui an, dar solo trip este noul trend în turism iniţiat de reprezentantele sexului frumos.

Psihologii vorbesc de o nevoie de regăsire spirituală, iar experţii în turism se aşteaptă ca şi bărbaţii să apeleze la acest tip experienţe, fapt care va amplifica fenomenul în cursul acestui an.

Vacanţe personalizate

Vacanța tip solo trip este tipul de călătorie care a luat amploare după pandemie, când turiștii și-au dorit experiențe solitare în care să se redescopere, să înțeleagă mai bine cine sunt și care, totodată, să-i ajute sa-și depășească zona de confort. Experții din turism spun că fenomenul va lua proporții în 2023.

Peste 35% dintre femeile care și-au oferit o vacanță între 14 februarie şi 8 Martie au ales să iasă din zona de confort și să plece singure în călătorii către destinații precum Costa Rica sau Roma. Și-au dorit timp cu sine, libertate și flexibilitate și au ales cazare la hoteluri ladies-only, care oferă experiențe spirituale și terapeutice.

Costurile pentru o astfel de experiență turistică pornesc de la 450 de euro și pot ajunge până la 2.700 de euro pentru un sejur de 10 zile, preț la care se adaugă biletul de avion, potrivit infomațiilor oferite de Nordis Travel, agenție turoperatoare axată pe vacanțe personalizate. Există și femei care și-au dorit să plece în vacanță împreună cu prietenele lor (30%), în destinații precum Coasta de Azur sau Austria.

Am observat că anul acesta tot mai multe doamne și-au dorit să călătorească singure în perioadele premergătoare şi imediat următoare Zilei Femeii. Putem spune că avem, la acest capitol, o creștere cu aproximativ 20% față de anul trecut. O astfel de călătorie construiește caracterul și este și o modalitate fantastică de a-ți face noi prieteni. Pentru cele care încearcă o astfel de experiență pentru prima dată, recomandarea noastră este să călătorească în cadrul unui grup turistic restrâns”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel. 

2.700 de euro pentru o vacanță solo-trip  în Costa Rica

În topul destinațiilor preferate pentru o vacanțele de tip solo trip a fost, anul acesta, Costa Rica, considerată un paradis al iubitorilor de natură, cu peisaje uimitoare, faună sălbatică diversă, apusuri incredibile de soare și un ritm de viața relaxat, ideal pentru călătoriile solitare. Femeile care au optat pentru o astfel de călătorie sunt cazate într-un resort aflat pe plaja Oceanului Pacific și au parte de odihnă, relaxare, mâncare delicioasă, masaj, meditație, yoga și spa retreat. De asemenea beneficiază de vizite la Vulcanul Irazu, Valea Orosi și Parcurile Naționale Braulio Carrillo și Arenal, excursii cu barca pe canalele Parcului Național Tortuguero, alături de un ghid local, și vor putea face baie în izvoarele termale de la Tabacon. Costul pentru o astfel de experiență este de aproximativ 2.700 de euro la care se adaugă biletul de avion. Roma, Italia, este o altă destinație foarte căutată de femeile care au decis să facă din excursia lor o călătorie spirituală solitară, în care să trăiască „la dolce vita”, așa cum au văzut în filmul “Mănâncă, Roagă-te, Iubește”. Ele caută experiențe culinare speciale, degustări de vinuri, plimbări în locurile iconice din Roma precum Colosseum, Fontana di Trevi ori Piazza di Spagna. Prețul unei vacanțe solitare de acest tip, cu trei nopți de cazare și bilet de avion, pornește de la 450 de euro.

Ca între fete

Femeile care au ales să plece în această perioadă împreună cu prietenele lor au optat pentru destinații din Austria, plătind 750 de euro pentru un sejur de 4 zile, preț care include biletul de avion, transfer și cazare la hotel de patru stele, cu acces la spa.

De asemenea, grupurile de femei au ales să meargă, între prietene, pe  Coasta de Azur, profitând de faptul că în extrasezon este mai liniște, iar temperaturile sunt blânde, de până la 18 grade, și vremea perfectă pentru plimbare pe promenadă. Pentru 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele în Nisa, cu mic dejun inclus, transferuri, excursii la parfumeria Fragonard, vizită la sătucul Eze și un prânz într-un restaurant din  Monaco, au plătit câte 980 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here