Home Companii Începe Bucharest Tech Week, reperul în tehnologie și inovație din regiune

Începe Bucharest Tech Week, reperul în tehnologie și inovație din regiune

651
0
SHARE

Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, va avea loc în perioada 22 – 28 mai.

Primele cinci zile, organizate sub numele Business Summits, sunt dedicate conferințelor nișate, concentrate pe Inovație, HR, Retail, Java și Software Architecture, ce vor avea loc la NORD Events Center by Globalworth. În weekendul 26 – 28 mai, Romexpo Pavilion B1 va fi gazda celei mai ample expoziții de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est – Tech Expo, deschisă publicului larg.

100 de companii prezente

Cea de-a șaptea ediție a Bucharest Tech Week reunește peste 70 speakeri, experți internaționali și locali în tech, 1500 profesioniști din diverse domenii și verticale de afaceri și peste 100 companii, ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 30.000 pasionați de tehnologie, așteptați pe parcursul celor șapte zile. Partenerul principal al evenimentului este Orange Business, divizia de business a Grupului Orange în România, care sprijină companiile și administrațiile publice locale pe tot parcursul procesului lor de transformare digitală.

Momentul de deschidere oficială a Bucharest Tech Week va avea loc luni, 22 mai, la orele 9:30, la NORD Events Center by Globalworth. În cadrul ceremoniei de deschidere vor participa oficialități din administrația locală și centrală, precum și reprezentanții partenerilor evenimentului.

În cele cinci zile de Business Summits, vizitatorii vor avea oportunitatea de a interacționa cu companiile partenere și de a explora zonele lor de activare, unde vor face demonstrații live și vor oferi detalii despre tehnologiile pe care le-au dezvoltat. Orange Business, Bosch, Google, Undelucram, Mastercard, George by BCR, Luxoft, Sodexo, Up România, _VOIS, Codezilla, M247, N-able, Romanian Software, LucaNet, Relex – re:innovate sunt doar câteva dintre cele mai mari branduri prezente.

Diverse momente cheie vor avea loc în cadrul celor 5 summit-uri de business, inclusiv prezentări și demonstrații susținute de experți recunoscuți.

Printre aceștia se numără Rahaf Harfoush, NYT Best Selling Author & Executive Director of the Red Thread Institute of Digital Culture, care a făcut parte din echipele de comunicare ale lui Barack Obama și Emmanuel Macron, Enzo Romero, General Manager Lat Bionics, ce va avea o demonstrație cu o mâna bionică, dar și Dr. Harry Kloor, creatorul Beomni – un robot umanoid capabil să îndeplinească taskuri complexe.

Momente speciale din agenda Tech Expo

Pe lângă zonele special dedicate produselor și soluțiilor inovatoare tech, precum gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone- uri, laptop-uri, tablete și roboți, va  fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări și demonstrații.

Spre exemplu, Institutul BrainMap Neuroscience va prezenta o aparatură medicală de ultimă generație prin care oamenii pot vedea ce se întâmplă în creierul lor și cum pot să îl „reprogrameze” prin modificarea tiparelor de gândire și comportament deja căpătate.

Panelul The Future of Tech Startups va oferi o imagine de ansamblu a situației startup-urilor tech din România, respectiv a strategiilor ce trebuie urmate.

La sesiunea Manna Food Solution participanții vor avea ocazia să guste un produs inedit, o pastilă ce înlocuiește o masă completă. Fondatoarea companiei va vorbi, în cadrul panelului dedicat, despre implicațiile tehnologiei în viitorul industriei alimentare. Pe de altă parte, în aceeași zi, reprezentanți ai companiei Voidship vor vorbi despre noile lansatoare de nano și microsateliți, ce au ca scop reducerea costurilor de lansare, poluarea și eficientizarea plasării pe orbită a încărcăturilor orbitale.

În ultima zi a evenimentului va avea loc o discuție informală cu Daniel David, Psiholog, Profesor, Rector al Universității Babeș-Bolyai și Membru al Academiei Românei, despre efectele pe care progresul incredibil de rapid al tehnologiei îl are asupra tinerilor și cum pot fi riscurile transformate în oportunități. Totodată, Ionuț Panea, Antrenorul Echipei Naționale de Robotică a României AutoVortex, va vorbi despre succesele la nivel mondial ale echipei și va demonstra, alături de elevii săi, cum funcționează unul dintre roboții creați de ei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here