Home Tendinte Vara asta, românii preferă city break-urile

Vara asta, românii preferă city break-urile

507
0
SHARE

64% dintre români declară că au deja planuri pentru vacanța de vară, conform celui mai recent studiu Vola.ro. Va fi o vară care va aglomera aeroporturile, susțin analiștii platformei de rezervări, și fenomenul va fi remarcat mai ales în perioada weekend-urilor.

Aceasta și pentru că mulți dintre turiștii români optează pentru varianta city break, în locul sejururilor mai lungi.

Mai multe excursii scurte

Mai mult de jumătate dintre respondenti (55.9%)  își doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferințelor români. La polul opus, 40.9% dintre respondenți au votat opțiunea unui concediu prelungit.

Cât despre luna aleasă pentru vacanță, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29.6% dintre respondenți au ales această opțiune), mai ales că, în mod tradițional, prețurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puțin preferată, cu 19.9% dintre voturi, în timp ce iulie și august își împart aproape în mod egal restul procentelor.

Domină destinațiile europene

În ceea ce privește destinațiile pentru această vară, destinațiile europene rămân și anul acesta în topul preferințelor românilor (78% dintre turiști spun că vor alege din nou destinațiile europene în acest sezon). Există, însă, un interes crescut și pentru zonele non-europene: 14.7% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța în afara continentului, țări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opțiuni populare în rândul românilor.

Bineînțeles, nici România nu a fost uitată: 7.3% dintre români vor alege destinațiile interne pentru concediul de vară.

Planuri diverse

Chiar dacă sunt cu gândul la vacanță, românii sunt într-o mare măsură prudenți în ceea ce privește rezervarea unor sejururi, fie ele și scurte, cu câteva luni bune înainte.

64.5% dintre ei susțin că au planuri pentru vacanță în următoarele 3 luni, 28.2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% își doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.

Cei mai mulți susțin că preferă să își rezerve concediul cu 60-45 de zile înainte (60.2%) sau cu mai puțin de o lună înainte înainte (24.5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanța, avantajul este că se pot bucura de prețuri relativ bune la biletele de avion, dar și de o varietate mai mare privind destinațiile din care pot alege.

În ceea ce privește organizarea propriu-zisă, 56.7% dintre respondenți își rezervă vacanța prin intermediul site-urilor de booking, 30.1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13.2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenție de turism pentru un pachet complet de transport și cazare.

Atunci când vine vorba despre factorii pe care îi iau în considerare când aleg destinația de vacanță, criteriile votate de români sunt următoarele: să găsească prețuri avantajoase la biletele de avion (44.6%), să fie o destinație în care nu au mai fost (38.4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16.4%).

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește compania în care vor călători, respondenții au ales variante multiple: 53% dintre participanți spun că vor merge în vacanță alături de partener/ă, 48.9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10.8% au ales opțiunea de a călători și singuri.

Avionul, mijloc de transport preferat

Avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară, votat de 88.7% dintre respondenți. Bugetul de călătorie pe care aceștia sunt dispuși să îl aloce transportului către destinația visată este de 100-300 euro pentru 53% dintre respondenți, până în 100 euro pentru 36% dintre turiștii români, în vreme ce restul de 11% pun la bătaie până la 1000 euro pentru a ajunge în diverse destinații exotice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here