Home Societate 300 de participanți la startul cursei Hard Enduro Olănești

300 de participanți la startul cursei Hard Enduro Olănești

782
0
SHARE

În aproximativ o săptămână, stațiunea Băile Olănești va găzdui a doua ediție a competiției Hard Enduro Olănești, una dintre cele mai spectaculoase curse off road dedicată pasionaților de motociclism și sporturi extreme.

Aproximativ 300 de bikeri sunt așteptați să se înscrie în competiția care se desfășoară pe două trasee: expert și hobby. Organizatorii au creionat un traseu dificil, poziționat pe Valea Cheii, spre intrarea în Parcul Național Buila Vânturarița.

„Până acum avem 290 de bikeri înscriși, dar cred că vom depăși 300 de participanți. Sunt mai multe categorii – veterani, experți, hobby și fete – dar traseele sunt concepute pentru experți și participanții la categoria hobby. Avem 90 de kilometri de traseu pentru experți și 70 pe hobby.  Traseul este marcat cu indicatori și se compune din porțiuni de off-road cu teren variat, inclusiv stânci, terenuri mlăștinoase, pante abrupte și obstacole artificiale, precum și porțiuni de coborâre și urcare”, menționează Radu Sărdărescu, director traseu în cadrul competiției. Aceasta este, de altfel, înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de Motociclism, probele speciale incluzând trasee cu timp limitat și obstacole artificiale, precum și un traseu lung de maraton care se desfășoară pe parcursul ambelor zile ale cursei. Cursa este destinată doar motocicletelor de tip enduro și hard enduro.

Primii bikeri sunt așteptați în stațiune încă de pe 2 iunie, pentru ei organizându-se și un party special pe parcarea etajată din centru stațiunii.

Pe 3 și 4 iunie, participanții vor da piept cu traseul ales de reprezentanții clubului Free Bike Team Vâlcea, organizator al competiției, alături de Primaria Băile Olănesti, Consiliul Județean Vâlcea, Obștea Cheia, Obștea Olănești, Fondul de vânătoare Brai și Ocolul Silvic.

Participanții vor intra în concurs abia după ce vor trece de inspecția tehnică și vizita medicală, iar în cazul unor incidente neprevăzute organizatorii și sponsorii concursului asigură pise de schimb și service. Înscrierea în competiție este gratuită, iar bikerii vâlceni responsabili de organizarea acestei curse off road spun că, după prima ediției, organizată în 2022, spectacolul oferit turiștilor aflați în stațiune și publicului venit să asiste la probele speciale derulate în parcul central este garantat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here