Home Oameni Comunicat de presă

Comunicat de presă

354
0
SHARE

Conducerea Obștei Moșnenilor Câinenii Mari, reprezentată prin președintele Marian Teodosescu, a luat cunoștință de o serie de abuzuri și dovezi de fraudă fiscală exercitate de Consiliul de Administrație instaurat abuziv în perioada septembrie 2022 –  mai 2023,  pe sumele datorate moșnenilor în toamna anului 2022.

Pe scurt, o sumă totală de 240.000 lei în numerar, depusă și înregistrată prin procese verbale de predare/primire, în perioada 04 septembrie – 29 septembrie 2022, nu a mai ajuns în posesia beneficiarilor de drept, moșneni membri ai Obștei Câinenii Mari, care optaseră pentru ridicarea sumelor în numerar.

Dincolo de acest furt calificat și săvârșit cu premeditare de către numiții Nicolae Popescu, Grejdan Romeo, Vieru Sebastian, Grejdan Viorel și Iova Gheorghe – persoane care au încercat să înlăture președintele Obștei – exact în perioada menționată mai sus, până și alți reprezentanți legali ai asocierii din Câinenii Mari, așa cum este cenzorul Pavel Horumbă, s-au trezit cu sume declarate în fals către ANAF ca fiind încasate de către ei.

„Cred că trăim într-o zonă a absurdului total. Zeci de plângeri au sosit către obște pentru neîncasarea unor drepturi bănești legale pe terenurile montane deținute în devălmășie (coproprietate) de către acești oameni, mulți dintre ei vârstnici septuagenari sau octogenari, dar și pentru înregistrarea în fals a unor declarații de încasare a acestor venituri și declararea lor ulterioară către ANAF.

Eu am fost cel care a propus plata suplimentară a unor drepturi către cei înregistrați în Adunarea Generală a Obștei și, parțial, am și efectuat aceste plăți, prin transferuri bancare către deținătorii de drepturi care au acceptat plata în cont. Pentru cei din comună, care au preferat să ridice banii în numerar, am făcut depuneri de numerar către Obște, reprezentată prin secretar/casier Nicolae Popescu, semnate de mine și de către acesta în mai toată luna septembrie. Acum aflu că, odată cu tentativa fostilor membri din Consiliul de Administrație de a mă înlătura, s-a trecut și la un nou nivel al abuzurilor, prin deturnarea acestor bani către alte conturi și înregistrarea, în fals, a unor obligații fiscale față de posesorii de drept ai sumelor. Este o chestiune care ne obligă să acordăm asistență juridică victimelor acestui furt de bani privați, dar și una care implică cereri și plângeri către organele abilitate în a cerceta această fraudă cu iz de evaziune fiscală. Vă pot asigura că acest nou abuz săvârșit de către un clan de intervenienți, care insistă să confiște drepturile noastre, ale tuturor, nu va rămâne nepedepsit sau ținut sub tăcere”, afirmă președintele Obștei Moșnenilor Căinenii Mari, Marian Teodosescu (foto sus).

Sâmbătă, 19 august, Adunarea Generală Extraordinară a Obștei Moșnenilor Câinenii Mari va dezbate o serie de alte puncte fierbinți privind prejudiciile aduse coproprietarilor de terenuri din obște, alegerea unui nou consiliu de administrație și a unei noi comisii de cenzori, noi măsuri organizatorice menite să stopeze pierderile din proprietățile deținute în comun, dar și cauzele și efectele acestui nou abuz, abia constatat.

 

„Aștept o prezență cât mai mare a moșnenilor din Obștea Moșnenilor Câinenii Mari și vă asigur de toată deschiderea mea pentru rezolvarea problemelor care afectează această comunitate a noastră`, adaugă Marian Teodosescu.

 

Cu respect!

Marian Teodosescu

Președinte Obștea Moșnenilor Câinenii Mari

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here