Home Societate Shakespeare School Essay Competition debutează pe 31 ianuarie

Shakespeare School Essay Competition debutează pe 31 ianuarie

307
0
SHARE

Cel mai important concurs de eseuri în limba engleză din România ajunge la ediţia cu numărul XVI, oferind posibilitatea înscrierii gratuite în concurs începând cu 31 ianuarie.

Competiţia este dedicată elevilor din întreaga ţară, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 de ani, care pot da astfel dovadă de talentul exprimării lor în scris în limba engleză.

Un concurs naţional

„Pasionaţii de limba engleză, care îşi doresc o provocare din care, cu siguranţă, vor avea numai de câştigat, sunt aşteptaţi să înscrie lucrările lor în acest concurs”, anunţă organizatorii, Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie.

În cei 15 ani parcurşi până acum cu succes de iniţiatorii competiţiei şi de către participanţi, concursul de eseuri în limba engleză a devenit o manifestare cu impact naţional.

„La ediţia de anul trecut ne-au susţinut 36 de parteneri şi sponsori, ne-au fost alături 36 de Inspectorate Şcolare Judeţene şi au participat peste 9.890 de copii şi tineri din toate judeţele ţării. Tema ediţiei cu numărul 16 este «The Magic of Imagination». Le propunem astfel participanţilor să compună un eseu în limba engleză de 200 – 250 de cuvinte, în care să descrie rolul imaginaţiei în vieţile lor, pornind de la o fotografie dată”, explică Adriana Gheorghe, reprezentant Shakespeare School.

Două luni pentru înscriere

Ca în fiecare an, participanţilor li se lasă o perioadă de două luni pentru înscrierea lucrărilor în concurs. Cum anul acesta este de aşteptat ca numărul participanţilor să treacă de borna de 10.000 de elevi, etapele concursului se întind până aproape de finalul anului şcolar.

Iată cum arată calendarul concursului de eseuri în limba engleză:
Lansare concurs: 31 ianuarie 2024
Înscriere eseuri: 31 ianuarie – 31 martie 2024
Evaluare eseuri: 1 aprilie – 26 mai 2024
Anunţare semifinalişti: 31 mai 2024
Interviuri pe Zoom cu semifinaliştii: 15 – 16 iunie 2024
Anunţare câştigători: 19 iunie 2024.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here