Home Companii Venituri de peste 30 milioane euro pentru Zitec

Venituri de peste 30 milioane euro pentru Zitec

432
0
SHARE

Zitec, lider în domeniul IT și soluții de transformare digital din România, înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro în 2023. În comparație cu estimarea Gartner privind evoluția serviciilor de IT pentru 2023,

de doar 7.3%, iar pentru software de 12.9%, Zitec a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 15%, remarcându-se ca un partener de servicii software de încredere pentru clienți din peste 30 de țări. 

An provocator

Grupul de firme Zitec a reușit să înregistreze aceasta creștere într-un an marcat de un ritm de expansiune scăzut pentru companiile din sectorul IT, pe fundalul unor turbulențe puternice în mai toate economiile puternice ale lumii și o scădere substanțială a cererii de servicii IT față de perioada pandemiei.

Evoluția generală a industriei IT în 2023 a venit cu numeroase provocări, între care rata  inflației foarte ridicată, atingând aproximativ 10% în România, dar și neașteptata decizie aguvernului de a elimina scutirile fiscale pentru angajații din IT (afectând peste 80% din lucrătorii din IT cu contract de muncă)

„În ciuda unui an plin de provocări, la Zitec am ales să facem tot ce este posibil pentru a ne ajuta colegii sa depaseasca impactul financiar al creșterii taxării în România. Astfel, am fost încântați să ne aflăm în rândul primilor lideri din industrie care au ales să-și asume integral costurile asociate cu decizia guvernului de a elimina beneficiile pentru angajații din IT (având în cazul nostru un impact de 700.000 de euro estimat pentru 2024), deoarece este crucial pentru noi ca echipa Zitec să se simtă apreciată și susținută, indiferent că vorbim de dezvoltarea profesională sau de aspecte personale ale vieții”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator al grupului de firme Zitec.

Creșterea Zitec se bazează în special pe următoarele divizii din cadrul companiei:

  • Zitec Managed Services, care include și servicii DevOps a crescut cu 90% în 2023.
  • Security and Data Privacy a înregistrat în 2023 un avans al cifrei de afaceri de 70%,

–  Diviziile de Software Development Services pentru domeniile eCommerce și Logistică au înregistrat creșteri de 45%, respectiv 26%.

–  Cloud Services a raportat o creștere de 30% a cifrei de afaceri în 2023.

Noi parteneriate

În 2023 Zitec și-a dezvoltat în continuare portofoliul, atât pe plan local cât și internațional. Astfel, între noii clienți Zitec se număra companii internaționale precum Quipu GmbH (Procredit Bank AG), Tomra Systems ASA, Car ‘N Motion, dar și firme locale de prestigiu, cum ar fi Zentiva, US Food Network (KFC), Aquila sau Philips Romania.

“În 2024, ne vom continua extinderea portofoliului internațional de clienți și vom participa la mai multe licitații publice care vizează transformarea digitală a serviciilor publice. Am observat îmbunătățiri semnificative în privința transparenței și corectitudinii procesului de selecție în licitațiile publice din România. Acest lucru ne conferă încredere să participăm activ în aceste licitații, având în vedere obiectivul de a valorifica vasta experiență a echipei Zitec și de a facilita astfel accesul românilor la servicii publice de calitate. Prin urmare, transformarea digitală a serviciilor publice va reprezenta una dintre direcțiile noastre de dezvoltare în 2024.” adaugă Alexandru Lăpușan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here